Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Storstilet snyd med sms-billetterne

Storstilet snyd med sms-billetterne

Der skal sættes hårdt ind mod de passagerer, der snyder med sms-billetten. En ung mand vil blive sigtet for dokumentfalsk.

Omfanget af snyd med sms-billetter er så stort, at trafikselskabet Movia nu sætter hårdt ind over for bus-, tog- og metropassagerer, der fabrikerer ulovlige sms-billetter på mobilen. Det skriver dr.dk.

- "Vi ser desværre et markant større omfang i snyd med sms-billetterne end generelt. Da Movia mener, at der er tale om et brud på straffeloven, slipper man ikke med en kontrolafgift på 600 kroner for at køre uden korrekt rejsehjemmel," siger Movias driftsopfølgningschef, John Øllegaard, der har ansvaret for billetkontrol.

Trafikselskabet opfatter de falske sms-billetter som dokumentfalsk, og den første sag med den sigtelse er da også på vej imod en ung, mandlig billetsynder.

- "Jeg håber virkelig, at folk overvejer, at det der er sparet på billetten, hurtigt kan sættes over styr i kontrolafgift, plettet straffeattest og mistet mobiltelefon," uddyber John Øllegaard.

De gyldige sms-billetter er sendt fra en computer i billetsystemet, der registrerer, hvilke telefonnumre der har købt hvilke billetter.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies