Strandede danskere fandt mobilen frem

Flyveforbud i europæiske lufthavne fik strandede ferierejsende og forretningsfolk til at ringe hjem.

Strandede danskere fandt mobilen frem

Fredag og lørdag steg antallet af opkald fra udlandet til Danmark med henholdsvis 69 og 122 procent i forhold til weekenden før. Sådan lyder udmeldingen fra TDC.

Teleselskabet vurderer, at den markante stigning skyldes de mange danskere, der er fanget i udenlandske lufthavne på grund af vulkanasken fra Island. Det inkluderer ikke kun ferierejsende, men også forretningsfolk, der giver familien besked om, at de ikke kommer hjem i weekenden, som de plejer.

– ”Da mange forretningsfolk er strandet rundt omkring i verdens lufthavne, er trafikken i taletid forholdsvis højere i weekenden, end den er på en hverdag, hvor de alligevel normalt ville være væk fra familien,” siger TDC-pressemedarbejder Per M.E. Christiansen ifølge Ritzau.

Danskernes sms-beskeder fra udlandet steg desuden med 36 procent fredag, mens tallet var 45 procent højere lørdag.

TDC oplevede ligeledes en stigning i antallet af opkald fra Danmark til udlandet. 83 procent flere om fredagen og 109 flere om lørdagen.

Redaktionen har mere til historien

Vi kunne ikke gøre andet end at fastholde fokus. mobilsiden kørte videre med bolden. 9/4/2010 var der nyt om emnet i artiklen Mobiloperatørerne klar til fælles 4G-netværk – Læs her. Det sidste ord er ikke skrevet. Tjek seneste nyt her.