Streaming vinder frem

Smartphonen er blevet vores foretrukne musikafspiller på farten. Den træder dermed ind i rækken af klassikkere som Walkman’en, Discman’en og Mp3-afspilleren.

Streaming vinder frem

Det kan måske virke som ude af proportioner, at kalde en mp3-afspiller for en klassikker, med ikke desto mindre har den teknologiske udvikling løbet så stærkt, siden Sony for 34 år siden sendte den første Walkman på gaden, at selv reglerne for traditionelle tidsrammer må bøje sig.

Walkman’en fik endegyldigt dødsstødet af dens skabere fra Sony i 2010, hvor den til trods for en mindre retrobølge, kæmpede forgæves mod iPods og andre mp3- og mp4afspillere. På det tidspunkt havde Discman’en udspillet sin rolle og kunne kun findes som et støvsamlende klenodie i kasser på loftet.

 

Smartphone som musikafspiller

Lige nu er det vores smartphones der bærer musikken for os. En undersøgelse lavet af Epinion for Telenor viser, at når du tager toget hjem på juleferie i disse dage, så er der 50 procents chance for, at du læser denne artikel med musik i ørerne – hvis du vel at mærke er mellem 18 og 35 år.

Hele 85 procent af alle i målgruppen ejer en smartphone og halvdelen af disse oplyser, at de bruger streaming-tjenester s som primær musikkilde.

”Mange af de unge, der hører musik på farten, gør det via en streaming-tjeneste. Det tror jeg, hænger sammen med et stigende ønske om at kunne høre sin yndlingsmusik hvor man vil, og når man vil.

De unge har selvfølgelig ikke opgivet radio, men streaming giver en unik fleksibilitet og kontrol, fordi man har adgang til stort set al musik i hele verden med et enkelt klik,” siger Mikkel Torsting, der er privatkundedirektør i Telenor, der siden 2010 har tilbudt musik-streaming-tjenesten WiMP til sine kunder.

De ældre halter stadig efter

Tallet for streaming- og smartphonebrug er dobbelt så højt hos de unge som blandt de 36-55-årige og 56-75-årige. Her udgør streaming den primære musikkilde for henholdsvis 21 og 7 procent, og henholdsvis 60 og 38 procent har en smartphone.

”Det er måske ikke så overraskende, at der er forskel i musikvanerne blandt unge og gamle. Mens meget tyder på, at musik-streaming i stigende grad kommer ind under huden på de unge, har mange af de lidt ældre stadig til gode at opdage de muligheder, der ligger i at bruge en smartphone som musikafspiller,” fortsætter Mikkel Torsting.

Forskel på bil, bus og cykel

Undersøgelsen som blev foretaget i år, viser i øvrigt, at der er forskel på hvor meget musik man hører, alt afhængigt af hvilken transportsituation man befinder sig i.
Topscoren er bilen med 68 procent, mens offentlig transport med 47 procent indtager andenpladsen.
Og skulle man endelig spotte en i målgruppen på cykel, så er det kun hver tredje, som har musik i ørerne.

Redaktionen har dækket den videre fortælling

Siden artiklen udkom er der kommet mere til sagen. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. 10/12/2013 fulgte redaktionen op med en ny vinkel på temaet iTunes Match endelig klar til danskerneKlik her for at åbne artiklen.. Seneste nyt om emnet kan du finde her.