Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Styr dit ur med mobilen

Styr dit ur med mobilen

Selvom alle telefoner er udstyret med ure, er vi stadig mange for hvem det klassiske armbåndsur er et must-have

Et armbåndsur, der taler med mobilen

For et lille års tid siden begyndte rygterne at svirre om den kommende generation af ure. De såkaldte smartwatches. Apple har, måske ikke så overraskende, haft størst med deres udgave, men selv om Apple Watch kan tænde julelys i øjnene hos enhver tech-nørd, er urene ikke specielt attraktive for ægte urentusiaster.

Læs også: Apple Watch til test: Sporty og kringlet luksus [TEST]

Det skyldes primært, at der i visse øjne i højere grad er tale om en telefon frem for et reelt ur. Og så er der hele det æstetiske udtryk - men det er jo en smagssag.

Klassisk ur med et tvist af smartwatch-teknologi

På de moderne og særdeles populære smartwatches kan man meget mere end blot at se, hvad klokken er. Du kan tjekke sms’er, e-mails, kalenderaftaler og meget, meget mere. Og det er alt sammen meget godt, men hvis du er mere til de klassiske ure, kan Edifice fra Casio måske være noget for dig.

Læs også: Test af Samsung Gear S2

Casio Edifice er et klassisk og stilrent armbåndsur, der nu også findes i en Bluetooth-udgave, så du kan kontrollere uret med mobilen. Det er særdeles bevendt for mennesker, der rejser meget, at man ikke behøver at stille uret manuelt hver gang, du entrerer en ny tidszone.

Med Casio Edifice kan du nemlig synkronisere tiden ved hjælp af Bluetooth og din mobiltelefon. Som du sikkert har bemærket, har din telefon ret godt styr på, hvad klokken er, hvornår vi overgår fra sommer- til vintertid, hvilken dato det er i dag, hvad klokken er i London, Beijing, New York, Sydney osv. Det er jo ikke uden grund, at de kaldes smartphones”.

Og når nu din telefon alligevel ved alle de ting, er det jo nærliggende at dele informationen med det klassiske armbåndsur.

Casio Edifice - et ur der kan lidt mere
Casio Edifice - et ur der kan lidt mere

Edifice er et smart ur uden at være et smartwatch

Casio Edifice er stilrent i sit udtryk og klassisk i sin funktionalitet – altså, hvis vi lige ser bort fra det der med Bluetooth, selvfølgelig. Dermed henvender uret sig til en langt bredere skare end f.eks. et Apple Watch.

Da Bluetooth-funktionen egentlig er det eneste, der adskiller Casio Edifice fra et helt almindeligt armbåndsur, er det næppe heller de samme mennesker, der vil stå og opveje, hvorvidt det skal være et Edifice eller et ”rigtigt” smartwatch.

Læs også: De traditionelle ure presses af smartwatches

Hvad foretrækker du selv? Mobilen som ur, det klassiske ur, eller er du med på vognen og har købt dig et smartwatch? Del gerne dine erfaringer i kommentarerne herunder.


Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies