Styresystemer der vil dominere tabletmarkedet i fremtiden

Analysefirmaet Gartner har set nærmere på hvordan fremtiden ser ud for tabletmarkedet og de forskellige styresystemer.

Styresystemer der vil dominere tabletmarkedet i fremtiden

Gartner konkluderer i en ny rapport hvordan tabletmarkedet fortsætter den store vækst.

Alene fra 2011 og til 2012 var der en stigning i salget på 98 procent til slutbrugerne. Dette betyder der i alt bliver solgt omkring 119 millioner tablets på verdensplan. Det skriver Computerworld.dk.

Væksten forventes dog at stige kraftigt de kommende år og Gartners rapport viser, at de forventer antallet af solgte tablets i 2016 vil være på 369 millioner på verdensplan.

Gartner skriver i rapporten, at de forventer Apple med deres iPad’s vil have en klar førsteplads i 2012 og en markedsandel på 61,4 procent. Android forventes at have omkring 31,9 procent af markedet i 2012.

Gartner forventer afstanden mellem iOS og Android vil blive mindre i årene frem til 2016.

Forventningerne til Windows 8 er dog også store, og Gartner mener de i år vil stå for 4,1 procent af markedet – og i 2016 have en markedsandel på 11,8 procent. Det forventes især at Windows 8 henvender sig til de professionelle brugere.

Det videre forløb om Tablet

Redaktionen har fulgt udviklingen. Her er de efterfølgende historier. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 11/4/2012 blev bolden spillet videre med en artikel der belyste emnet Android 4.0 tablet til under 1.000 kroner – se den i aktion – Læs her. Temaet er fortsat relevant. Klik her for de seneste nyheder..