Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Styresystemet COS skal overgå iOS og Android

Styresystemet COS skal overgå iOS og Android

Kinesisk akademi udvikler et nyt styresystem til PC og smartphones. Nu vil det udkonkurrere iOS og Android.

Kineserne har, som i de fleste andre steder i verden, været kraftigt domineret af Google, Apple og Microsoft, når det kommer til markedsandele på mobile operativsystemer. 

Nu er en ny konkurrent dukket op, som skal konkurrere med de førnævnte. Styresystemet hedder COS (China Operating System). Det skriver Arstechnica via The New York Times.

Det er det Kinesiske Akademi For Videnskab og den Shanghai-baserede Netværkskommunikations Teknologi-virksomhed Liantong der står bag. De har for nyligt fremvist operativsystemet i Beijing, der er udviklet til både PC’er og mobile enheder.

Styresystemet er desuden lavet til at udkonkurrere de nuværende regenter, når det kommer til sikkerhed. Det må siges at være et vigtigt punkt taget den nuværende NSA-kritik i betragtning. 

Ambitiøse mål
Li Mingshu, der er direktør for Software Instituttet på det kinesiske videnskabsakademi, meddelte onsdag, at forskerne har til hensigt, at fortsætte med at forbedre COS og matche eller endda overhale andre systemer, der dominerer det kinesiske marked i dag.

Derudover er det nu kommet frem at teleoperatørerne China Mobile og China Telecom har testet COS-baserede mobiler de sidste tre måneder. Assisterende Manager hos Liantong fortæller desuden, at fire smartphone modeller allerede kører COS-systemet, men vil dig ikke navngive producenterne på nuværende tidspunkt. 

COS kan køre Java-applikationer og understøtter HTML 5 web-applikationer og spil. En reporter på nyhedskanalen CCTV har desuden fremvist OS’et, som angiveligt skulle være i stand til at spille populære spil som “Angry Birds” 2og “Cut The Rope”.

Det bliver spændende at se hvordan COS vil komme til at klare sig, særligt imod Android-systemet som i følge IDC står for 90% af markedet i landet

Kilde Arstechnica via The New York Times

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Robert 21-01-2014 14:33:08

Det er jo let når man kopierer hele udseendet fra Android. billede nr. 2 viser endda hvor meget det ligner sense 5. Men så længe de ikke har planer om at lancere det over landegrænserne så bliver kineserne sikkert ellevilde. Jeg skal i hvert fald ikke ha "china operating system" på min 'fon.

0 0

Om brug af cookies