Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Succes weekend for Apple - ny salgsrekord

Succes weekend for Apple - ny salgsrekord

iPhone 5 oplever lige nu en endnu uset salgssucces, men analytikerne er skuffede.

Allerede inden salget af Apples iPhone 5 var begyndt kom de første indikationer for en succesrig salgsstart, 2 millioner enheder var nemlig forudbestilt.

Men det tal steg hurtigt og kun 72 timer efter starten var gået, var iPhone 5 allerede solgt mere end fem millioner gange, skriver Forbes.com.

Antallet af solgte enheder er sket på de ni vigtigste markeder og om kun få dage bliver telefonen tilgængelig på yderligere 22 markeder, heriblandt Danmark.

Inden årets udgang forventes det at iPhone 5 er til salg i mere end 100 lande verden over.

Analytikerne er dog ikke begejstrede for de indledende salgstal, de havde forventet mellem 10 og 15 millioner solgte enheder og det smittede af på Apples aktie mandag morgen.

Apple pressemeddelelse.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Urbanus 25-09-2012 10:10:33

Når man kun udsender en ny telefon hvert andet år (med en mindre midtvejs opgradering i årene imellem), så er det vel ikke så forbavsende at alle ens trofaste følgere skal ud og have den nye telefon lige når den er udgivet, og da markedet for smartphones fortsat vokser, så må dette følge nødvendigvis også blive større i antal.

Denne "rekord" siger jo intet om iPhones popularitet i forhold til tidligere modeller, iPhones position på markedet eller noget andet.

men igen er det jo hamrende god PR for Apple. Propagandamaskinen kører som altid. Det er da godt at der er analytikere der kan gennemskue det, og påpege at denne såkaldte "rekord" måske ikke er så imponerende endda, når nu gadget-journalister åbenbart ikke kan...

0 0
Cebastian 25-09-2012 10:32:21

Faktisk ikke, salgstallet af iPhones er fordoblet hvert år siden 3GS, så man forventede faktisk at salget af 5 ville overgå 4S med mindst 50% (6 mio.), de syntes ellers 6-8 mio. var et realistisk bud, nogle sagde endda 10 mio., da det i denne omgang var en "rigtig" opgradering (til forskel fra 4S). Så hvis de "kun" solgte 5 mio. så klarer Apple sig væsentlig dårligere end tidligere, i hvert fald hvis vi snakker vækst i salg :) Men hey, de slog stadig deres gamle rekord med 1 mio. Det er imponerende!

0 0

Om brug af cookies