Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Succeshistorie om en smartphone tyv og en bruger som får sin Galaxy Note tilbage

Succeshistorie om en smartphone tyv og en bruger som får sin Galaxy Note tilbage

En erfaren Android bruger opsporer sin stjålne telefon med applikationen Cerberus og med politiets hjælp får den tilbage.

Sikkerhedsapplikationen Cerberus er en af de få applikationer der ikke slettes ved at gendanne fabriksindstillinergne på din Android telefon. (Hvis du har root adgang)
Sikkerhedsapplikationen Cerberus er en af de få applikationer der ikke slettes ved at gendanne fabriksindstillinergne på din Android telefon. (Hvis du har root adgang)

Når din smartphone eller tablet bliver stjålet, er der som regel ikke meget du kan gøre. Nogle telefoner eller sikkerheds applikationer giver dig mulighed for at nulstille telefonen så tyven trods alt ikke kan få adgang til dine personlige data.

Mens andre telefoner kan tage billeder eller afsende lokationsdata, men herefter kræver det ofte at politiet involveres hvilket ikke altid er ligetil.

En bruger på det engelske overclockers forum oplevede netop at få stjålet (blandt andet) sin Samsung Galaxy Note. Heldigvis havde han installeret Cerberus som er en af de eneste sikkerheds applikationer fra Google Play der ikke fjernes selv om fabriksindstillingerne gendannes (såfremt du har root adgang på enheden).

Telefon spores og generhverves

Her ses en kort gennemgang af forløbet der gik forud for pågribelsen af den formodede gerningsmand.

- Tre timer efter tyveriet lykkedes det brugeren via Cerberus at tage et billede af den formodede gerningsmand og i et desperat forsøg lægger han billedet op på overclockers foraet i håb om at nogen kender manden.
- Yderligere billeder tages imens telefonen bruges
- Der er spekulationer om hvorvidt brugeren rent faktisk er tyven, eller en uvidende køber
- Yderligere billeder og detaljer såsom dating profil bliver fundet
- Politiet har indtil videre ikke foretaget sig noget på baggrund af de indsamlede oplysninger, men ringer nu til ofret og fortæller at de står ude hos den formodede gerningsmand og er klar til at bryde ind af døren.
- Ofret holdes opdateret via telefonen og opdaterer tråden løbende
- Politiet bryder ind men kan ikke finde telefonen
- Ofret aktiverer en alarm via Cerberus og telefonen kan lokaliseres.

Den formodede gerningsmand bliver løsladt efter at have forklaret at telefonen blev købt af en han mødte på gaden. Selvom tyven aldrig blev fanget - eller i hvert fald straffet, så fik brugeren sin Galaxy Note tilbage.

Ikke alle tyverier kan ende så heldigt, men under alle omstændigheder kan det ikke skade at tage nogle forholdsregler og i det mindste installere Cerberus eller lignende applikation hvis man er bange for at miste sin telefon. Så kan man også bruge alarm funktionen når telefonen har forputtet sig imellem puderne på sofaen.

Tråden kan læses i sin oprindelige form (på engelsk) her.

Kilde: Phandroid

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jonas_a 06-02-2013 14:42:47

Nu kender jeg ikke Cerberus, men kan man gøre noget hvis tyven er smart nok at nulstille telefonen og dermed slette sikkerheds programmet fra telefonen?
Nogen der kender en sikkerheds app hvor dette kan undgås?

0 0
Naggie21 06-02-2013 14:55:47

Det er jo lige netop det der står i artiklen. Hvis du installerer den på en rootet telefon og giver den root access, så bliver den ikke slettet, selvom telefonen nulstilles. Til gengæld kan tyven bare ikke se, at den er installeret længere.

0 0
Jonas_a 06-02-2013 16:42:34

Ja, det har jeg læst. Min telefon er ikke rootet, og jeg regner hellere ikke med at roote den. Langt de fleste "almindelige" brugere ved hellere ikke noget om root og andre mere avancerede tricks.
Så er denne app ikke brugbart hvis man ikke har en rootet tlf eller ikke er erfaren nok til at roote sin tlf?

0 0
Thomas Larsen 06-02-2013 16:16:54

Desværre er det "forholdsvist" nemt at slippe af med når man også er rooted, da det typisk også betyder man har adgang til at flashe ny version af firmwaren på.

Så ville ønske dette var en funktion Google selv stod for, og derfor ikke kan omgås lige så nemt.

0 0
Peter 06-02-2013 13:01:08

Så kan ikke lige se hvordan det kan blive en "Succeshistorie" ??

0 0
Andreas Birkjær 06-02-2013 13:33:43

Sådan kan man også se på det, jeg vælger at betragte det som en succes at brugeren fik sin telefon tilbage :)

0 0

Om brug af cookies