Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sundhedsstyrelsen stempler applikation som ”uansvarlig”

Sundhedsstyrelsen stempler applikation som ”uansvarlig”

Sundhedsstyrelsen er nu ude og sige, at den applikation, som er lavet for at reklamere for brystforstørrende operationer er uansvarlig.

En ny applikation fra sundhedsklinikken Aleris-Hamlet Hospitaler, som kan simulere større bryster, har vakt megen kritik fra blandt andet Sundhedsstyrelsen. Det skriver dr.dk.

 - ”Det er uansvarligt at lave reklamer for brystforstørrende operationer, der henvender sig til helt unge piger,” mener Sundhedsstyrelsen ifølge dr.dk. Klinikken bag applikationen mener, at kritikken er totalt misforstået.

 - ”Vigtigt: Dette produkt indeholder materiale, der kan virke stødende på børn under 17 år.” Sådan lyder advarselen når man forsøger at downloade applikationen ”Brystguide”.

I applikationen kan man indsætte et billede af sine egne bryster eller et testbillede kan få en idé om, hvordan et sæt større bryster vil klæde en.

 - ”Applikationen er blot en del af et større reklamefremstød,” det fortæller den ansvarlige overlæge for plastikkirurgi på Aleris-Hamlet Hospitaler, Bo Jønsson.

Henrik Jensen, enhedschef i Sundhedsstyrelsen, mener at Aleris-Hamlet Hospitaler er gået langt over stregen for at få de unge kunder i butikken.

 - ”Det hører ingen steder hjemme, og det er uansvarligt. Det er tydeligt, at appen henvender sig til en meget ung målgruppe. Kender pigerne i så ung en alder overhovedet risikoen, og er de klar over de livslange konsekvenser,” siger Henrik Jensen til DR Nyheder.

Sundhedsstyrelsen understreger dog, at der intet ulovligt er ved applikationen, da der ikke lokkes med et decideret tilbud på bryster i applikationen.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Thomas Kristensen 24-04-2013 21:48:03

Gad vide hvad der sker med de billeder pigerne tager af deres bryster, mon de kun bliver gemt på mobilen eller uploadet/gemt hos udvikleren :)

0 0
frits 24-04-2013 12:53:30

den hedder brystguiden
https://play.google.com/store/apps/details?id=dk.alerishamlet.brystguiden

0 0
evilguy 24-04-2013 12:53:01

Er jeg den eneste der kan huske, at en af de første rigtige apps til iOS netop var en bryst-forstørrelses app?

Hvis kvinder (og mænd) vil ændre på deres udseende, så er det nok ikke en simpel app som overbeviser dem om, at de skal under kniven.

Jeg har også en app fra Rejseplanen på min smartphone, men det betyder ikke, at jeg rejser til Slagelse med tog i morgen. Jeg har også Subway surfer på min smartphone, det betyder dog ikke at jeg planlægger at øve hærværk og train-surfe...

Jeg spillede også Doom2, da jeg var knægt, og jeg har ENDNU ikke gennemført en terroraktion i helvedes forgård.

0 0
Tbm2 24-04-2013 15:15:49

"Jeg har også en app fra Rejseplanen på min smartphone, men det betyder ikke, at jeg rejser til Slagelse med tog i morgen. Jeg har også Subway surfer på min smartphone, det betyder dog ikke at jeg planlægger at øve hærværk og train-surfe...

Jeg spillede også Doom2, da jeg var knægt, og jeg har ENDNU ikke gennemført en terroraktion i helvedes forgård."

hahaha...

0 0
Bo Westerby 24-04-2013 13:18:56

Hvis bare alle de diverse "styrelser" havde en ligeså rationel tankegang som dig. I følge det offentlige er vi alle lavet af glas, er letpåvirkelig, og bør pakkes ind i bobbelplast. Lad os nu vende tilbage til 1940-standarder, så vi kan afholde den næste generation af børn fra et blive en omgang pussies.

0 0
24-04-2013 12:36:39

Der mangler et link til hvor man kan hente app'en :-P

0 0
Jeppe Andersen 24-04-2013 16:02:17

Den er fjernet fra App Store igen ;) hehe

0 0

Om brug af cookies