Sundhedsstyrelsen stempler applikation som ”uansvarlig”

Sundhedsstyrelsen er nu ude og sige, at den applikation, som er lavet for at reklamere for brystforstørrende operationer er uansvarlig.

Sundhedsstyrelsen stempler applikation som ”uansvarlig”

En ny applikation fra sundhedsklinikken Aleris-Hamlet Hospitaler, som kan simulere større bryster, har vakt megen kritik fra blandt andet Sundhedsstyrelsen. Det skriver dr.dk.

 – ”Det er uansvarligt at lave reklamer for brystforstørrende operationer, der henvender sig til helt unge piger,” mener Sundhedsstyrelsen ifølge dr.dk. Klinikken bag applikationen mener, at kritikken er totalt misforstået.

 – ”Vigtigt: Dette produkt indeholder materiale, der kan virke stødende på børn under 17 år.” Sådan lyder advarselen når man forsøger at downloade applikationen ”Brystguide”.

I applikationen kan man indsætte et billede af sine egne bryster eller et testbillede kan få en idé om, hvordan et sæt større bryster vil klæde en.

 – ”Applikationen er blot en del af et større reklamefremstød,” det fortæller den ansvarlige overlæge for plastikkirurgi på Aleris-Hamlet Hospitaler, Bo Jønsson.

Henrik Jensen, enhedschef i Sundhedsstyrelsen, mener at Aleris-Hamlet Hospitaler er gået langt over stregen for at få de unge kunder i butikken.

 – ”Det hører ingen steder hjemme, og det er uansvarligt. Det er tydeligt, at appen henvender sig til en meget ung målgruppe. Kender pigerne i så ung en alder overhovedet risikoen, og er de klar over de livslange konsekvenser,” siger Henrik Jensen til DR Nyheder.

Sundhedsstyrelsen understreger dog, at der intet ulovligt er ved applikationen, da der ikke lokkes med et decideret tilbud på bryster i applikationen.