Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Super-bredbånd kommer kun i storbyerne

Super-bredbånd kommer kun i storbyerne

Det nye 4G netværk kommer kun til at dække de tætbefolkede områder, og 1 million danskere bliver derfor snydt for den nye superudgave af mobilt bredbånd.

Det er kun storbyboerne, der får glæde af det kommende superhurtige mobile bredbånd LTE, der populært kaldes 4G.

Det skriver Børsen.

Der må ikke være for langt mellem mobilmasterne, hvis man skal have fuldt udbytte af 4G-teknologien, og der bliver fra statens side ikke stillet nogen krav til dækningen. Derfor er det markedskræfterne alene, der bestemmer, hvor masterne bliver sat op.

Teleanalytiker Torben Rune forklarer, at det betyder, at 1 million danskere ikke kommer til at kunne bruge den nye teknologi.

 - "80 procent af befolkningen vil som udgangspunkt blive dækket, og 20 procent vil være et sted, hvor de ikke bliver dækket," siger han til Børsen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Stefan 24-02-2010 08:07:22

Jeg må ærligt indrømme at jeg er lidt småirriteret over brok over båndbredde på 3G/4G nettet. 4G kommer til at være hurtigere end 3G ja, men 3G fungerer jo fint i forhold til hvad det skal bruges til. Der er tale om mobile internetforbindelser, det er ikke meningen at man skal kunne hente med 20 mb/s. Mobilforbindelsen skal udelukkende bruges til at overføre emails til smartphones, browse hjemmesider og håndtere IM data. Det der med at hente større filer er noget vi gør på den stationære. Film osv. er noget som burde foregå "hjemme" på hjemmeforbindelsen, hvor det også er muligt at bruge en større skærm. Derefter kan vi altid flytte store HD film over på telefonen og vise det med den indbyggede projektor hvis det skulle være.
Det næste og eneste logiske trin er i mine øjne at sænke priserne over hele linjen så mobildata ikke kommer til at koste ret meget. 9,- pr. mb. er bare for meget. Især når nogle selskaber kan levere samme vare for 1,-
Kan dog godt se fidusen i at tilbyde hurtigere hastigheder i storbyer, da der også er flere brugere her. Og jo større load, jo større hastighed er der brug for.
Men igen, jeg syntes bare ikke 3G/4G/5G forbindelser kan erstatte faste ADSL forbindelser, som jeg syntes 4G er blevet lidt promoveret for.
Men okay, der kommer jo nok også til at gå et godt stykke tid inden vi rent faktisk ser noget til 4G herhjemme.

Smid noget 300Mbit WIFI op i stedet for?

0 0
Jonas Jensen 24-02-2010 09:11:22

profiber har 100 mbit fibernet til rådighed, det kan du da bare købe?

0 0
Jonas Jensen 23-02-2010 14:42:58

jeg håber personligt at Fredericia får 4G, selvom byen ikke er den største men der re mange der kører i gennem, overnatter osv.

0 0

Om brug af cookies