Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Surf gratis med mobilen

Surf gratis med mobilen

I november måned kan kunder hos Mobilkom Austria i Østrig downloade Opera Mini browseren og surfe på nettet – helt uden beregning. Kampagnen skal fremme brugen af websurfing på mobilen.

Mobilkunder i Østrig kan i hele November måned download og surfe gratis på nettet med Opera browseren
Mobilkunder i Østrig kan i hele November måned download og surfe gratis på nettet med Opera browseren

Det lyder næsten for godt til at være sandt, og det er det sådan set også – i hvert fald for alle andre end kunder hos Mobilkom Austria.

Det østrigske mobilselskab har indgået et samarbejde med Opera Software som er udviklerne bag den populære Opera browser.

Denne aftale giver kunderne mulighed for gratis at downloade Opera Mini browseren og gratis at surfe med den på telefonen hele november måned.

Ifølge Roger Carlhammar, som er vicepræsident i Opera Software, skal denne kampagne ”åbne øjnene for mobil websurfing på selv de største skeptikere”

Til folk, som ikke har nogen ide om, hvad Opera har med browsere at gøre, så kan det siges, at det er en pendant til Internet Explorer, som langt de fleste kender og bruger hver dag.

Opera har så taget skridtet videre fra PC’erne og udviklet en meget populær browser, som kan bruges med stort set alle mobiltelefoner i dag. Det vil ganske enkelt sige, at man med sin telefon kan læse alle de hjemmesider, man plejer, når man sidder foran sin computer.

Som regel er det sådan, at når man tilgår en normal internetside, så kan det være utrolig svært at overskue siden, fordi man har så lille en skærm at råde over. Det problem har Opera Software løst ved brug af en teknologi de selv kalder Small-Screen Rendering (SSR).

Den formaterer siden på en sådan måde, at man kun behøver at scrolle nedad for at se al indholdet på siden. Men vigtigst af alt fjerner Opera browseren op til 80 procent af den datamængde, der skal hentes. Det kan reducere ens regning væsentligt, når man tænker på de høje datapriser, vi har.

Et eksempel påviser dette. Hvis man åbner siden ing.dk i en ganske normal browser på en PC (i dette tilfælde Firefox), så fylder den godt og vel 55 KB. Åbnes selv samme side i Opera browseren på en telefon, fylder den kun 26 KB.
På den ene hjemmeside sparer man altså lidt over halvdelen af, hvad siden fylder på en normal PC.

Hvis der ønskes yderligere information om Operas SSR teknologi, henvises til deres egen hjemmeside her

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies