Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Surface Book - Her får MacBook Pro baghjul

Surface Book - Her får MacBook Pro baghjul

Surface Book - En kraftfuld hybrid-laptop fra Microsoft, der overhaler Apples MacBook Pro indenom.

Den nok største nyhed ved Microsofts event tirsdag aften, er den nye Surface Book. Umiddelbart en kraftfuld laptop, men med et trylleslag er det også en Surface Pro XL, hvis skærmen klikkes af.

Læs også: Surface Pro 4 - med ny pen og nyt tastatur

Eneste minus er, at Microsoft Danmark oplyser, at Surface Book, sammen med Microsoft Band 2 og HoloLens, ikke vil blive lanceret i Danmark i første omgang. Om det så betyder en forsinket lancering i Danmark eller at produktet ikke kommer til Danmark ved vi ikke. Imens kan vi dog kigge på det nye kraftmonster fra Microsoft.

Surface Book ligner umiddelbart en laptop i klassisk forstand, med en base med tastatur og en skærm der kan vippes op.

Det var også hvad Micrososfts Panos Panay gav indtryk af under præsentationen tirsdag aften.

Men kort ind i præsentationen bad han publikum om, at kigge ekstra godt efter. Her ville det trænede øje måske have lagt mærke til at skærmen så en anelse tyk ud, men det havde sine naturlige årsager. Skærmen på 13,5 tommer kan nemlig klikkes af basen, og pludselig står man med en slags Surface Pro XL i hånden.Selve skærmen er også en attraktion i sig selv. 6 millioner pixels på 3000x2000 og en pixeltæthed på 267 ppi, samt et kontrastforhold på 8000:1, giver basis for en kvalitativ knivskarp oplevelse.

Der tale om en touchskærm, der kan betjenes med fingrene eller med en Surface Pen, ligesom det er tilfældet med produkterne i Surface Pro-serien.

Ligesom Surface Pro 4, benytter Surface Book sig af 6. generation af Intels core chip I5 og I7. 

Det dog kun når skærmen er monteret i enhedens base, at det fulde antal hestekrafter bliver frigivet. I basen med tastaturet findes GPU´en, der samme med de øvrige komponenter, gør Surface Book til verdens hurtigste 13 tommer laptop.

Faktisk er Surface Book så hurtigt, at Apples MacBook Pro kommer til at ligne en forkølet snegl. Surface Book er i følge Microsoft, to gange hurtigere end MacBook Pro.

Nøglespecifikationer

Vægt: 1579 gram med skærm og base
Vægt: 726 gram for skærmen alene

Skærm: 13,5 tommer skærm 3000x2000 pixels

CPU: 6. generation Intel Core i5 eller i7

RAM: 8GB eller 16GB

Intern hukommelse: 128GB, 256GB, 512GB eller 1TB

Batteritid: op til 12 timer

Kamera: 8MP primært med Windows Hello og 5MP frontkamera

Porte: 2 USB 3.0, Fuld størrelse SD-kort, jack-stik, Mini displayport.


Da Surface Book ikke kommer til Danmark i første omgang kender vi heller ikke til Danske priser. Den amerikanske pris er starter på 1.499 dollars og fortsætter helt op til 2.699 dollars. 

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies