Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Svensk nej til anonym mobilmobning

Svensk nej til anonym mobilmobning

I Sverige har man indtil for nyligt haft mulighed for at sende SMS'er anonymt. Det er der sat en stopper for nu, eftersom det er blevet misbrugt til mobilmobning.

I Sverige har man indtil for nyligt haft mulighed for at sende SMS anonymt. Det er der sat en stopper for nu, eftersom det er blevet misbrugt til mobilmobning.
I Sverige har man indtil for nyligt haft mulighed for at sende SMS anonymt. Det er der sat en stopper for nu, eftersom det er blevet misbrugt til mobilmobning.

Det er de svenske teleselskaber, der har besluttet at lukke for muligheden for at sende anonyme SMS-beskeder til andre menneskers mobiltelefoner.

Beslutningen er truffet, efter at antimobningsorganisationen Friends har fundet frem til, at mange unge mennesker har modtaget SMS-beskeder fyldt med barske udsagn og trusler.

Undersøgelsen, som Friend foretog, var hvad der skulle til, for at få de svenske teleselskaber til at reagere. Og det skete prompte. Det er nu ikke længere muligt at sende SMS’er anonymt til andre i Sverige.

I Danmark kan unge mennesker ikke sende sårende eller mobbende SMS-beskeder til hinanden – uden at offeret kan se, hvem de er. TDC fortæller til Politiken, at der ikke kan sendes anonyme SMS’er fra deres net.

Og TDC er ikke det eneste teleselskab i Danmark, hvor det er umuligt at sende anonyme SMS beskeder. Også Telia Danmark kan garantere, at der ikke kan sendes SMS’er med anonym afsender fra deres net.

Desuden oplyser Telia, at selskabet, inspireret af den svenske debat om mobilmobning, vil undersøge, om man kan sende anonyme SMS-beskeder fra Telias net i andre lande. Skulle det være tilfældet, vil Telia Danmark arbejde for, at der bliver ændret på den mulighed.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her



Om brug af cookies