Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Svenske teleselskaber vil blokere Skype

Svenske teleselskaber vil blokere Skype

Teleselskaberne er trætte af at miste omsætning til gratistjenester som Skype og Viber. Derfor vil de blokere for disse tjenester.

Tjenester som Skype og Viber er blevet en torn i øjet på teleselskaberne. Med disse tjenester kan du nemlig tale med familie og venner på den anden side af jorden, uden at det koster dig en krone, og uden at teleselskaberne får penge i kassen.

Den udvikling har nu fået mange teleselskaber til at se på muligheden for, at blokere for tjenesterne.

Derfor er svenske teleoperatører i gang med, at finde tekniske løsninger, der gør det muligt at blokere for Skype og Viber, skriver Ritzau.

Når vi har de tekniske funktionaliteter for separat at kunne håndtere mobil ip-telefoni, vil vi tillempe vore vilkår. Det betyder, at hvis man ikke har et abonnement, hvor Skype indgår, kommer det heller ikke til at fungere,” siger Charlotte Züger, pressechef ved teleselskabet Telia, til Sveriges Radio.

Men måske er det et brud på friheden. Og friheden på nettet er vigtig, mener EU-Kommissionen, der i øjeblikket undersøger, om den vil forbyde blokering af tjenester på nettet.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Naggie21 28-03-2012 23:07:57

Heldigvis var forbrugerombudsmanden eller lignende ude at udtale sig for nyligt om Telias udmelding under MWC, at det ikke ville være lovligt i Danmark :)

0 0
Mazzen 29-03-2012 09:21:40

Jep, og det er kun godt, og tror også at det vil være forbudt iflg. den Europæiske lovgivning, så tvilver på det bliver til noget.

For det er netop et brud på den frihed nettet er ensbetydende med, og teleselskaberne må bare affinde sig med det, og finde en ny pengemaskine.

0 0
BSG 28-03-2012 18:32:21

Vit vil EU næppe finde sig i :)

0 0
DX 28-03-2012 16:53:02

Vil teleselskaberne så også til at bestemme hvad jeg bruger min bredbånds forbindelse / PC til, her har jeg brugt Skype i årevis. De kan bare levere nogle ordentlige data pakker på mobilen og så i øvrigt blande sig uden om hvad man bruger datapakken til.Det er lidt ligesom med film & TV industrien, de har ikke opdaget at vi skriver 2012, hvor imod musik industrien HAR opdaget at der noget der hedder streaming. Paradoksalt nok har mit teleselskab selv leveret IP telefoni til mig, i forbindelse med mit bredbånd.

0 0
Cebastian 28-03-2012 15:31:12

Ikke Viper. Viber som i "vibe". Viper som i Dodge Viper. Know the difference. Men trist :/ Kan de ikke bare tilsvarende hæve prisen for data, eller noget i den dur..?

0 0

Om brug af cookies