Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Svenskerne skal betale for Skype

Svenskerne skal betale for Skype

Kunder hos Telia i Sverige skal snart betale for Skype.

Som vi tidligere har fortalt, så er Telia Danmark juridisk set klar til at opkræve penge for brugen af IP-tjenester såsom Skype.

Indtil videre har Telia dog ingen planer om at opkræve penge for Skype, selvom teleselskabet allerede har taget de juridiske skridt til at indføre taksering af IP-tjenester. Helt så heldige er de ikke på den anden side af Øresund.

Ifølge Version2, der citerer telekomidag.se og di.se, så skal svenske Telia kunder til at betale ekstra for brugen af Skype i løbet af et par måneder, og Version2 har derfor spurgt Telia Danmark om Danmark er det næste land på listen.

- "Der er intet af den slags i pipelinen for Danmark. Forskellen mellem Danmark og Sverige er, at Telia er markedsleder i Sverige, og det er vi ikke i Danmark, så vi kommer ikke til at være de første, der laver en sådan løsning i Danmark," siger Telia Danmarks kommunikationschef, Mette Honoré, til Version2 og uddyber:

- "Det koster jo mange penge at oprette og drive de her mobilnetværk. Og jo flere, der flytter over til VoIP-tjenester, desto flere penge skal vi have ind på anden vis. Enten kan vi hæve prisen generelt for alle kunder, eller også kan vi lade dem, der rent faktisk bruger tjenesterne, betale lidt for det. Det svarer til, at man enten finansierer en bro ved at betale den over skatten, eller at man lader de bilister, der bruger broen, betale for at køre over den," siger Mette Honoré til Version2.

Udover Sverige vil Telia også indføre betaling for IP-tjenester i Spanien.

Læs mere:
 - Telia gør (måske) klar til betaling for Skype og Spotify

Ekspert: Betaling for Skype bliver fremtiden

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Hest 24-04-2012 22:42:42

Hvis jeg betaler for 5gb trafik om måneden, så kan de da være total ligeglade med hvad jeg bruger de 5gb til. Om det er porno eller Skype, skal de ikke blande sig i.

Alt jeg så bruger derudover kan de jo så tage ekstra for hvis de vil.

0 0
Alfix 24-04-2012 16:25:46

Det er helt absurd. Det naeste bliver at Facebook koster penge fordi folk sender for faa sms'er.

F### the man!

0 0
DX 24-04-2012 13:46:20

at det ikke er Telia jeg lige er skiftet til, havde heldigvis hørt lidt mumlen i kullisen,så ingen grund til at fylde penge i den koncern. Hvad bliver det næste mon. Er det her EU politikerne skal træde i karakter, inden det hele ender på en glidebane Telia.

0 0
Lasse Poulsen 24-04-2012 10:55:51

http://www.netneutralitet.dk

0 0
E2X 24-04-2012 09:23:12

Det Telia siger at hvis TDC eller størstedelen af de danske teleselskaber laver brugerbetaling på voip tjenester i Danmark så er de klar til at gå med.

Håber ikke det sker i Danmark. Det er et stort slag mod netneutraliteten og noget som kan koste kunder hvis det ikke bliver indført på den rigtige måde. Håber at EU vil gå imod det her hvis det kommer.

0 0
E2X 24-04-2012 09:26:01

Skal lige påpege at det er noget jeg udleder når jeg skriver "Det Telia siger at hvis TDC eller størstedelen af de danske teleselskaber laver brugerbetaling på voip tjenester i Danmark så er de klar til at gå med." og ikke noget Telia har sagt.

0 0

Om brug af cookies