Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sverige: Lunken modtagelse af mobil-tv

Sverige: Lunken modtagelse af mobil-tv

I Sverige afprøves rigtig mobil-tv på 400 testpersoner. Den første delrapport viser en lunken modtagelse af den nye teknik.

<b>FAKTA</b>: Rigtig mobil-tv sendes i standarden DVB-H eller DMB. Det mobil-tv TDC Mobil er på vej med i Danmark, er dataoverført via 3G-mobilnettet. Kvaliteten på DVB-H er knivskarp, men kræver både en speciel mobil og at der skal opbygges et helt nyt sendenet.
FAKTA: Rigtig mobil-tv sendes i standarden DVB-H eller DMB. Det mobil-tv TDC Mobil er på vej med i Danmark, er dataoverført via 3G-mobilnettet. Kvaliteten på DVB-H er knivskarp, men kræver både en speciel mobil og at der skal opbygges et helt nyt sendenet.

Armene er ikke helt i vejret på de svenskere der er med i mobil-tv testgruppen.

Selvom tv'et er blevet bærbart, bruger kun et mindretal mobiltelefonen til tv-kigning. I stedet bruges ventetid og transporttid stadig primært på at ringe og sende beskeder. Derimod er tv noget de bruger i hjemmet - også på mobilen. Det må siges, at være overraskende, da undersøgelsens personer havde en rejsetid på mellem 30 og 40 minutter hver dag.

Hvad der er årsagen til resultatet vides ikke præcist. Dækningen kan naturligvis være en del af forklaringen, da der ikke kan ses mobil-tv i Stockholms undergrundsbane. Deltagerne siger dog, at de finder mobil-tv attraktivt, anvendeligt og interessant - men det bruges altså ikke så meget som forventet.

De mest populære kanaler er for mænd Canal+ Sport, TV4 og SVT1. Kvinderne foretrækker Kanal5, TV3 og SVT1.

Billedekvaliteten er de fleste tilfredse med.
- "Billedekvaliteten opleves som ganske god. 60 procent af deltagerne mener kvaliteten er mindst den samme som på almindeligt tv", siger Jenny Glahns, som er projektleder på MMS (Mediemätning I Skandinavien) der står bag undersøgelsen.

I den første del af testperioden har det været gratis at bruge tv-tjenesten. Nu er prisen sat til 10 kroner om måneden pr. kanal. Købes alle kanaler er prisen samlet 50 kroner. Der er 13 tv-stationer og tre radiostationer tilrådighed.

Testen startede i oktober 2006 og slutter ved udgangen af januar 2007. Det er Nokia N92 der anvendes til testen.

Læs også: Mobil TV fra TDC - første test i Danmark

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies