Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sverige: Nej tak til mobilsnak overalt

Sverige: Nej tak til mobilsnak overalt

Kan man overhovedet tage en tur med bussen uden at overvære mindst én mobilsamtale? I Danmark er svaret nej, men i Sverige håber man snart, det bliver en realitet, at man kan tage det offentlige uden at blive forstyrret af mobilsnak.

I Sverige indfører Stockholms Lokaltrafik nu mobilfrie zoner i busser, T-bane, sporvogne og pendlertog. Spørgsmålet er, om reglerne vil blive overholdt.
I Sverige indfører Stockholms Lokaltrafik nu mobilfrie zoner i busser, T-bane, sporvogne og pendlertog. Spørgsmålet er, om reglerne vil blive overholdt.

Det er ikke alle, der kender etiketten for mobilsnak på offentlige steder. Hensynene er få, og det er nærmere reglen end undtagelsen, at man bliver tvangsindlagt til at lytte til sidemandens kærestesorger eller fyren bagved, der skændes med kæresten, når man kører med de offentlige transportmidler.

I Sverige har man taget konsekvensen af, at mobiltelefoner kan være ganske forstyrrende. Mange kunder har tilkendegivet, at de har været generede af andre kunders mobilsnak, så nu kommer der regler på området.

Fra den 21. august indfører Stockholms Lokaltrafik SL specielle zoner i T-banen, sporvognene, busserne og i pendlertogene, hvor det er strengt forbudt overhovedet at have sin mobiltelefon tændt.

I Danmark har det længere været forbudt at tale i mobiltelefon i S-togenes hvilekupéer, men det bliver langt fra overholdt af alle. Forsøger man sig med en lille lur er det oftest med et bip eller to som godnat-sang.

Så spørgsmålet er, hvordan svenskerne har tænkt sig at håndhæve reglerne. Man plejer at sige, at det er effektivt at ramme folk på deres pengepung, men sådanne metoder vil svenskerne ikke tage i brug. Kunderne kan hverken blive straffet med bøde eller andet, hvis de overtræder reglerne. I stedet stoler folkene bag SL på svenskernes gode vilje til at tage hensyn til deres medmennesker.

”Jeg tror, at det her vil blive respekteret på samme måde, som at vi står på højre side i T-banen for at lade andre komme frem”, er kommentaren fra Anna Kettner, som er ordfører i SL’s bestyrelse.

Her på Mobilsiden.dk håber vi, at SL får succes med restriktionerne – at svenskerne efterlever reglerne. Men med mindre svenskerne er mere høflige og autoritetstro end danskerne, er det tvivlsomt, at zonerne vil forblive 100 procent mobilfri.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies