Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Svindel-alarm: SMS lover gratis iPhone 5

Svindel-alarm: SMS lover gratis iPhone 5

En svindel-SMS lokker i øjeblikket med en gratis iPhone 5. Går du i fælden, koster det 150 kr. plus 175 kr. pr. måned.

Det lyder næsten for godt til at være sandt. En SMS-besked er netop tikket ind med ordlyden: "Få en gratis Apple iPhone 5! Dit teleselskab har valgt dig til en iPhone 5!"

Og det er det også. I virkeligheden er der nemlig tale om et svindelnummer, hvor der bliver trukket 150 kroner via mobilregningen til at begynde med, hvis man går i fælden.

Derudover er man blevet viklet ind i en abonnementservice til 175 kr. om måneden. Telefonen ser man aldrig.

- "Der er naturligvis tale om svindel, og man bør slette den slags SMS'er," siger Peter Kruse, sikkerhedsekspert i CSIS, ifølge politiken.dk.

Giver et abonnement - ikke en iPhone

Svindel-SMS'en indeholder et link, der fører videre til http://apple.dk.vc5.cc/?p=0114531106584.

Her bliver brugeren bedt om at indtaste en talkode, der kan blive opfattet som en form for godkendelse i forbindelse med den lovede iPhone 5.

Herefter går vejen imidlertid til supersmsoffers.com og nordquiz.com, som ifølge brugerbetingelserne opererer fra Riga i Letland.

- "På Nordquiz.com skal man besvare en stribe spørgsmål, der vil binde ofret ind i en abonnementsløkke, der månedligt vil opkræve 30 dollars (cirka 175 kroner) i fast abonnement," fortæller Peter Kruse.

Brugerbetingelserne på sitet fortæller ligeledes, at en enkelt deltagelse i NordQuiz-konkurrencen koster 150 kroner, som opkræves via telefonregningen.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Allan 04-12-2012 12:05:56

Så vidt jeg kan se af beskrivelsen, så koster det vel først noget, hvis man faktisk indtaster noget på sider som linket forbinder til. Hvis man bare tænker sig om (som sædvanligt) og ikke falder for den slags, så koster det vel ikke noget, vel? Det kan jo ikke koste noget at modtage SMSen eller at klikke på linket.

0 0

Om brug af cookies