Sydkorea vil lade Android brugere slette bloatware

Lovgivning skal nu sikre at Android-kunder i Sydkorea kan slippe af med uønskede, præinstallerede applikationer.

Sydkorea vil lade Android brugere slette bloatware

I et lovforslag man kun kan håbe at andre lande følger, vil Sydkorea give dødsstødet til Android bloatware.

Det koreanske ministerie for videnskab, informations teknologi og fremtidig planlægning, er i gang med at udarbejde nogle retningslinier der vil lade brugere slette applikationer som de ikke har brug for.

Applikationer som relateres til WiFi, indstillinger, NFC of app-store vil ikke nødvendigvis blive en del af regulationen, men alle andre er i skudlinjen. Cirka 60 programmer installeret af de tre største operatører er i fare.

Også LG og Samsung får kærligheden at føle, mere end halvdelen af de 40 præinstallerede applikationer er udset til at blive en del af regulationen som skulle træde i kraft i Sydkorea om tre måneders tid.

Bloatware er til gene

Ministeriet sagde at alle de præinstallerede applikationer er en ulempe for kunderne, og kan være med til at skabe unfair konkurrence mellem teleselskaber. Yderligere skal der nu oplyses om, hvor meget alle de præinstallerede applikationer fylder.

Læs også: Samsung værst – mængden af lagerplads kan være misvisende

De samme regler forventes også at ramme Googles applikationer som blandt andet Gmail og Hangout, men de er stadigvæk i dialog med søgegiganten.

Det forventes at reglerne træder i kraft til april i Sydkorea.

Kilde: Engadget