Symbian-drop og Windows Phone fører til massefyringer i Nokia

Nokia har droppet Symbian, og det medfører store konsekvenser for mange afdelinger - blandt andet i Danmark.

Symbian-drop og Windows Phone fører til massefyringer i Nokia

Nokia rykker alle software-aktiviteter i Symbian-afdelingen til firmaet Accenture, som skal tage sig af de sidste år på platformen. Det skriver Nokia i en pressemeddelse.

Udmeldingen kommer efter, at Stephen Elop, topchef i Nokia, ifølge Computerworld, har bekræftet at Nokia dropper Symbian, når transaktionen til Windows Phone er gennemført.

Udover outsourcingen til Accenture medfører omstruktureringen en tilpasning af Nokias arbejdsstyrke og udviklingsafdelinger.

Ifølge Nokia i Danmark vil det betyde, at selskabet lukker sin udviklingsafdeling i København, og derfor skal afskedige cirka 950 medarbejdere.

Der vil desuden foregå reduktioner af arbejdsstyrken i Finland og Storbritannien. Det skal spare Nokia for driftsomkostninger for én milliard euro i 2013 sammenlignet med 2010.

Nokia stadig til stede i Danmark

Hvor udviklingsafdelingen i København skal være lukket inden udgangen af 2012, så fortsætter Nokias danske salgs- og markedsorganisation i hovedstaden.

Nokia vil støtte de afskedigede medarbejdere med et såkaldt Bridge-program, der skal hjælpe dem med at finde nye udfordringer.

Outsourcingen til Accenture for Symbian-afdelingen vil påvirke omkring 3.000 medarbejdere i andre lande.

Disse skal på sigt trænes til, at kunne medvirke i Nokias samarbejde med Microsoft.