Symbian ude om få år

En ny aktieanalyse fra Sydbank viser at forventningerne til Nokias styresystem Symbian er dalende. Det på trods af at Nokias nye flagskib Nokia 808 Pureview kører på Symbian.

Symbian ude om få år

Sydbank har udsendt en frisk aktieanalyse for Nokia, efter lanceringen af flere nye produkter mandag på Mobile World Congress.

Nokias pressemøde bød på en stor overraskelse, nemlig Nokia 808 Pureview med et indbygget kamera med 41 megapixel.

Der er dog bare lige det men, at Nokia 808 Pureview kører på Nokias Symbian platform og ikke Windows Phone, som ellers er Nokias nye store satsning.

Morten Imsgard fra Sydbank siger til at Mobilsiden, at han mener Nokia har valgt Symbian platformen til 808 Pureview af nød, fordi tekniske udfordringer har gjort, at Windows Phone ikke havde kapacitet til at håndtere det nye kamera.

På trods af den nye 808 Pureview forventer Morten Imsgard, at salget af Nokias Symbian telefoner vil dale betydeligt de kommende år.

I år forventes et salg på omkring 40 millioner symbian telefoner. Men allerede i 2013 anslåes slaget at ligge på omkring 8 millioner. I løbet 2014 mener Morten Imsgard at Symbian-platformen vil være næsten helt død.

Morten Imsgard forklarer, at Symbian-platformen stadig er populær på flere udviklingsmarkeder. Han forventer dog ikke det store salg i år i Vesteuropa og USA, men siger at der også her er plads til niche-produkter som Nokias 808 Pureview.