Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   T-Mobile og 3 i samarbejde om 3G i England

T-Mobile og 3 i samarbejde om 3G i England

I England samarbejde¨r 3 og T-Mobile om udbygningen af 3G-nettet. I Danmark forhindrer lovgivningen sådanne samarbejder.

T-Mobile og Teleselskabet 3 har i England indgået et samarbejde om udbygningen af 3G-nettet. Desværre for 3 i Danmark,  tillader dansk lov ikke et lignende samarbejde, skriver Computerworld.

Teleoperatørerne ved, at der er dyrt at bygge teleinfrastruktur, derfor er fristelsen om, at gå sammen med konkurrenterne også blevet større.

Ifølge Herald Tribune forventer 3 og T-Mobile, at kunne spare 10 milliarder kroner over de næste 10 år. En analytiker siger til den engelske avis, man i løbet af 2008 og fremover, vil kunne se en flodbølge af den slags aftaler.

Danske 3's adm. direktør Morten Christiansen siger til Computerworld, at de i princippet er interesseret i at arbejde sammen med andre. 3 mangler stadig at dække visse områder i Danmark og derfor kan der være en økonomisk fordel i at dele, omend han vedgår at det var mere interessant for 3 tidligere i deres udbygningsfase, end det er nu.

I øjeblikket er det dog ikke lovligt i Danmark at indgå et lignende samarbejde som i England. En rapport fra IT- og Telestyrelsen, Det Telestrategiske Eftersyn anbefaler dog ellers, at man i Danmark åbner for netop netværksdeling.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies