Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Tablets og smartphones `dræber´ PC-markedet

Tablets og smartphones `dræber´ PC-markedet

De tynde og lette Ultrabooks PC’er har svært ved at slå igennem på markedet. Forbrugerne køber smartphones og tablets i stedet.

Galaxy Tab 2 fra Samsung (Foto: Mobilsiden.dk)
Galaxy Tab 2 fra Samsung (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

De nyeste tal for salget af PC’er fra Gartner og IDC viser, at de tynde og lette ultrabooks har det svært med at slå igennem på markedet. Analysefirmaerne er enige om, at det globale PC-salg er faldet i forhold til sidste år.

Det ser ud til, at forbrugerne i stedet for bruger deres penge på nye smartphones og tablets i stedet for de almindelige PC-computere.

Gartner og IDC er også enige om, at ultrabook-segmentet har udviklet sig skuffende, og måske PC’ens svar på en MacBook Air er kommet for sent. Intel har ellers investeret en formue i at markedsføre dette koncept.

-”Ultrabook har indtil videre ikke bragt en betydelig stigning i salget – delvis fordi man venter på forbedringerne i Windows 8, der kommer senere i år, men også på grund af prisen,” skriver IDC.

Kan du erstatte dine behov med en smartphone eller tablet?

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

tln 12-07-2012 19:19:56

hvis den har Windows 8 (ikke RT) og fysisk tastatur.

Jeg har ikke et specielt avancerede behov, men mit behov for fuld officepakke begrænser mig ret meget. Derudover så er der da en del programmer som er "for" avanceret til at kunne nøjes med Ios/android apps.

En tablet, pt, er mest til sjov og det har jeg det ganske fint med - faktisk bliver min smartphone nok brugt mere seriøst...

Med de kommende win8 tablets kan det meget vel være at bærbar og tablet smelter sammen for de lette business/studie brugere.

Det med at vi kommer ind i en post pc-æra, det må være for folk uden it-brug i erhvervslivet.

0 0

Om brug af cookies