Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Tæt på nye features i Samsungs Ultra-serie

Tæt på nye features i Samsungs Ultra-serie

Samsung har netop præsenteret en perlerække af nye telefoner. Vi har vi set nærmere på de funktioner, som telefonerne kan tilbyde - heriblandt flash-animationer i sms beskeder og meget mere.

Med lanceringen af Ultra serien er det tydeligt at se, at Samsungs ingeniører virkelig har arbejdet for deres penge. Der er sket utrolig meget på softwarefronten.

Indledningsvis kan det nævnes, at Samsung nærmest har været berygtet for deres sms-del, som ikke automatisk lavede stort begyndelsesbogstav efter punktum. Dette har producenten nu heldigvis rettet op på – og vi er nogle, der mener, at det snart var på tide at få rettet sådan en simpel fejl.

Desuden har mange Samsung-brugere været generet af, at man ikke kan gemme afsendte beskeder per automatik. Eksempelvis kræver det på Samsung D600, at man, efter hver komponeret sms, vælger at gemme den. Denne feature ligger nu som standard i nogle af de nye telefoner.

Nøjagtigt hvilke og hvor mange af de nye modeller, der har netop denne funktion, ved vi ikke med sikkerhed. Men i alt fald skulle Z720 kunne gemme sms beskeder, uden at man selv aktivt behøver at bede om det.

Animationer i sms

En anden fiks feature som er tilgængelig i de nye modeller, er animationer i sms-beskeder. Et ord som kærlighed bliver erstattet af et hjerte, og øl erstattes af et glas øl. Det giver ganske enkelt mere liv til beskederne.

Hvilke slags ord telefonen kan genkende, er predefineret fra Samsung, det vides desværre ikke om det bliver muligt at tilknytte egne ord med billeder.

E900, X820, D900 og D830 er de modeller som understøtter animationerne, af disse 4 er det kun D900 der genkender danske ord, resten kan kun omdanne engelske ord til animationer.

Man skal så lige være opmærksom hvis man har denne funktion slået til, skriver man ”love” (engelsk for kærlighed) som jo på dansk betyder noget væsentlig andet end på engelsk, så erstattes det stadigvæk af et hjerte.

Med Ultra serien introduceres der ligeledes nogle helt nye uPlus som skal forstærke oplevelsen med mobiltelefonen og gøre den mere personlig.

uGo (lækre temaer)

Dette er et interaktivt baggrunds billede, som skifter, alt efter hvilket land du befinder dig i, hvad tid på dagen det er, og hvordan antenne forholdene er.

Hvis du er i Danmark, er der for eksempel et billede af Rosenborg slot, hvis du tager til Frankrig kommer et billede af triumfbuen og så videre. Baggrunden skifter ligeledes farver, alt afhængig af hvad klokken er, om natten er baggrunden mørkere end om dagen.

Ydermere kan man, ud fra baggrunden på telefonen, få et vink om, hvordan ens signalstyrke ser ud. Kommer man ind i et område med dårlige antenneforhold, vil der dannes skyer på baggrundsbilledet.

En anden fed lille detalje er måden, hvorpå det angives, at der er kommet en sms besked. Om dagen kommer der et fly hen over baggrundsbilledet, og om natten, hvor himlen er mørk, vil der komme fyrværkeri.

Alt dette er kommet fra et samarbejde imellem Samsung og Adobe.

Umiddelbart lader det til at fungere glimrende, og det er da også ganske sjovt fundet på, men nytteværdien er jo ikke frygtelig stor. Uanset om man mener, at uGo er sjovt eller ganske ligegyldigt, så er det altid rart med nytænkning.

uGo understøttes af modellerne D900 og Z720.

uTrack (sikkerhed)

Denne funktion har lidt større nytteværdi end uGo. Den kan bruges som en ekstra sikkerhed til at spore en telefon, der bliver stjålet.

Aktiverer man uTrack funktionen, og sætter et andet sim kort i sin telefon, vil telefonen automatisk sende en besked til to predefinerede telefonnumre. I denne besked vil telefonnummeret på det fremmede sim kort fremgå. På den måde bliver det en del nemmere at spore en stjålen telefon.

Man skal selvfølgelig huske at slå denne funktion fra, hvis man sælger eller låner telefonen ud.

uTrack funktionen understøttes af D900 og Z720.

uMenu

uMenu giver brugeren mulighed for til en vis grad at personificere menuen. Man kan samle sine genveje til de mest anvendte funktioner og dermed skabe hurtigere tilgang til disse.

uMenu understøttes af modellerne D900 og D830.

uSearch

Hvis man kender til Qtek telefoner eller andre enheder, som kører Windows Mobile styresystem, så er man allerede bekendt med uSearch.

Når man skal tilgå sine kontakter i en Windows Mobile enhed, kan man blot indtaste nogle cifre, som telefonen automatisk omdanner til bogstaver under søgningen. Den finder så automatisk den bogstavs-kombination i telefon bogen.

Dette kan man nu også på nogle af de nye Samsung modeller. Indtastes en tal-kombination, kan telefonen, med blot to klik, søge efter kontakter med start bogstaver, som matcher den tilsvarende kombination af bogstaver.

Dette er en funktion, som længe har været savnet i alle andre telefoner end Windows Mobile enheder, endelig ser vi dem nu også i andre modeller.

uSearch understøttes af følgende Samsung Z720, X820 og D830.

Endnu ingen fotos

Vi ville gerne have vist billeder af disse nye meget spændende funktioner. Desværre har Samsung endnu ikke haft mulighed for at fremskaffe fotomateriale, inden afslutningen af denne artikel.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies