Tag med Oscar & Olivia på rumeventyr i en ny børne-applikation

Engang var godnathistorien lig med en god gammel bog, og en af forældrene på sengekanten. Nu kan den også være en applikation.

Tag med Oscar & Olivia på rumeventyr i en ny børne-applikation

Der var engang… Sådan er vi vant til de klassiske H. C. Andersen eventyr starter. Men sådan starter et ganske interessant eventyr fra 2012 ikke lige helt.

”Oscar & Olivia på rumeventyr”, er et eventyr fra 2012, og det er spækket med de virkemidler nutiden giver.

Oscar & Olivia adskiller sig på flere punkter fra de gammeldags eventyr. Et af de mest afgørende punkter er, at “Oscar & Olivia på rumeventyr” er en applikation, som kan hentes til iPhone eller iPad.

Applikationen er lavet af Thomas Mygind Christensen der står bag både idéen, manuskriptet og han er også selv oplæser.

Så se nærmere her, hvis du eksempelvis i de travle dage op til ferien, vil slippe for at læse godnathistorie for de små.

Thomas Mygind Christensen – manden bag Oscar & Olivia.

Oscar & Olivia på rumeventyr

Denne applikation er en oplevelse for sig selv. Lige fra du starter den op, bliver du fanget af den utrolig flotte grafik, som gør det engang imellem minder mere om en tegnefilm end en bog.

Efterfølgende fanges man af den meget behagelige oplæsning, som også præger applikationen. På iPad-versionen kan man vælge ”læs selv”, og dermed undgå at historien læses op hvis man ønsker det. Denne funktion er ikke mulig på iPhone.

Selve historien handler om Oscar og hans lillesøster, som kommer på rumeventyr i en gammel papkasse. Historien igennem går fortællingen på hvilke rumuhyrer, asteroider m.m. de møder på deres vej.

Fortællingen varer små 12 minutter og der er allerede nu flere bøger på vej. Du kan også erhverve dig historien i god gammeldags bogformat, det er dog ikke alle bogbutikker der endnu forhandler denne historie.

Til at begynde med forhandles bogen i Børnenes boghandel ved Rundetårn (København) til en pris på 129 kroner.

Historien kan vælges både på dansk og engelsk. Applikationen er kompatibel med iOS-enheder med iOS 4.0 eller nyere.

Download applikationen Oscar & Olivia i App Store for 18 kroner.

Ifølge Thomas Mygind Christensen er der umiddelbart ikke planer om en Android-version.

Selvom historien optog os, og den kan være god underholdning for børnene, så håber vi dog ikke at den almindelige godnathistorie uddør.

Se trailer for applikationen “Oscar & Olivia på rumeventyr”

En applikation på vej som bog…