Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Tal gratis i mobilen

Tal gratis i mobilen

Ingen regning og heller ingen optankning af taletid. Det kan nu blive til virkelighed med en ny mobiltelefon, der giver mulighed for at ringe gratis via den populære ip-telefoni tjeneste Skype.

Accton Technology har udviklet en ny mobiltelefon, der kan ringe gratis over nette via Skype.
Accton Technology har udviklet en ny mobiltelefon, der kan ringe gratis over nette via Skype.

Teleselskaber tjener en masse penge på, at vi godt to milliarder mobil-ejere ringer og sender beskeder hver dag.

Men de dage er måske snart forbi. En ny mobiltelefon giver nu mulighed for, at man gratis kan foretage opkald.

Den taiwanske virksomhed Accton Technology har igennem det seneste år arbejdet på en mobiltelefon, der kan benytte sig af den populære ip-telefoni tjeneste Skype. Derved er det muligt gratis at ringe over internettet.

Den nye mobiltelefon, der højst sandsynlig vil skabe røre hos teleselskaber og begejstring hos forbrugere er døbt WiFi Skyfone WM1185-T.

Med mobilen kan man uden, at computeren er tændt, ringe gratis via Skype over hele verdenen. Trafikken kører nemlig over det indbyggede trådløse netværk, som er indbygget i mobilen.

Skype – en feteret tjeneste

Skype er et stykke software, der gør det muligt at ringe gratis til andre Skype bruge over internettet.

Det vurderes, at Skypes VoIP-applikation er downloadet 132 millioner gange, og at i omegnen af tre millioner brugere benytter tjenesten samtidigt.

Skype er oprindeligt udviklet af danske Janus Friis og svenske Niklas Zennström, men i dag ejes af det internetbaserede auktionshus eBay, som købte rettighederne til softwaren for 25 milliarder kroner i september i år. Salget af Skype har gjort Janus Friis til den 10. rigeste dansker.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies