Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Tavle-pc’erne kan smide netbook’en på porten

Tavle-pc’erne kan smide netbook’en på porten

Apple iPad og lignende tavle-pc’er vil inden længe overtage de små bærbare pc’ers plads hos forbrugerne. Det kan blive begyndelsen på enden for netbook’en, vurderer analytiker.

iPad, Eee Pad, WeTab, Galaxy Tape.

I øjeblikket skyder en stor mængde af nye tavle-pc’er frem, og ifølge flere analytikere vil der ikke gå længe, før de har udkonkurreret de såkaldte netbooks - det vil sige de små udgaver af almindelige bærbare computere. Det skriver Computerworld.

Analysehuset Forrester Research vurderer, at salget af tavle-pc’er vil overgå netbooks i løbet af 2012. I tillæg vil tavle-pc’erne stå for 23 procent af det samlede computersalg indenfor fem år.

- "Væksten for tablets vil ske på bekostning af netbooks, som udfylder en lignende plads i forhold til medieforbrug og webbrowsing, men som ikke synkroniserer data på tværs af services, ligesom eksempelvis iPad'en gør," siger Sarah Rotman Epps, der er analytiker hos Forrester Research.

- "Forbrugerne har ikke bedt om tablet-pc'erne, men Apple har med succes lært forbrugerne at efterspørge denne nye enhed," tilføjer hun.

Android vil følge i iPad'ens fodspor

Også hos analysefirmaet DisplayResearch forventer man, at tavle-pc’erne vil storme frem. Ifølge John Jacobs kan Apples succes med iPad’en blive ”begyndelsen på enden for netbook’en”.

Apple skal dog ikke forvente at få markedet for sig selv, påpeger han.

- "Apple har overført sin succesfulde forretningsmodel for apps til iPad'en, men de Android-baserede telefoner har fulgt i Apples fodspor og vil helt sikkert gøre det samme på tablet-området," siger John Jacobs.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jackie 02-07-2010 10:34:47

for at være helt ærlig vil jeg helst her se windows 7 som OS...
da jeg bedre kan lide multitasking..
som fx at have MSN, Firefox, Pdf osv kørende..

0 0
Peter 05-07-2010 15:11:33

Vi vil have android ;-)

0 0
Anders W 02-07-2010 15:07:34

Nu kan Android også multi-taske :)

Jeg vil helst have en med et rent android styresystem, og et godt Market med apps til både mobil og tablet.

Men der går nok 6 måneder før vi begynder at se de andre producenter sende deres på markedet.

Det påstås at Wetab kommer til september, men jeg tror ikke de er klar med den. Man har hørt foruroligende lidt fra dem siden april.

0 0
Jonas 01-07-2010 16:56:47

Det er alt sammen meget fint, men jeg kunne nu godt tænke mig rent faktisk at kunne købe dem i butikkerne, fremfor at høre om endnu en annoncering/lancering vedrørende et mærke som også vil lave en tablet pc.

0 0

Om brug af cookies