Tavle-pc’erne kan smide netbook’en på porten

Apple iPad og lignende tavle-pc’er vil inden længe overtage de små bærbare pc’ers plads hos forbrugerne. Det kan blive begyndelsen på enden for netbook’en, vurderer analytiker.

Tavle-pc’erne kan smide netbook’en på porten

iPad, Eee Pad, WeTab, Galaxy Tape.

I øjeblikket skyder en stor mængde af nye tavle-pc’er frem, og ifølge flere analytikere vil der ikke gå længe, før de har udkonkurreret de såkaldte netbooks – det vil sige de små udgaver af almindelige bærbare computere. Det skriver Computerworld.

Analysehuset Forrester Research vurderer, at salget af tavle-pc’er vil overgå netbooks i løbet af 2012. I tillæg vil tavle-pc’erne stå for 23 procent af det samlede computersalg indenfor fem år.

– “Væksten for tablets vil ske på bekostning af netbooks, som udfylder en lignende plads i forhold til medieforbrug og webbrowsing, men som ikke synkroniserer data på tværs af services, ligesom eksempelvis iPad’en gør,” siger Sarah Rotman Epps, der er analytiker hos Forrester Research.

– “Forbrugerne har ikke bedt om tablet-pc’erne, men Apple har med succes lært forbrugerne at efterspørge denne nye enhed,” tilføjer hun.

iPad nyt artikelfoto

Android vil følge i iPad’ens fodspor

Også hos analysefirmaet DisplayResearch forventer man, at tavle-pc’erne vil storme frem. Ifølge John Jacobs kan Apples succes med iPad’en blive ”begyndelsen på enden for netbook’en”.

Apple skal dog ikke forvente at få markedet for sig selv, påpeger han.

– “Apple har overført sin succesfulde forretningsmodel for apps til iPad’en, men de Android-baserede telefoner har fulgt i Apples fodspor og vil helt sikkert gøre det samme på tablet-området,” siger John Jacobs.

Sidste tilføjelse til sagen

Emnet taget i betragtning, gik det hurtigt med fortsættelsen. mobilsiden har holdt fast i temaet. d. 30/6/2010 fulgte vi historien op med en vinkel omkring Cisco klar med tavlecomputer – Den finder du her. Du kan læse absolut seneste nyt her.