TDC advarer mod falsk mail

Flere TDC-kunder har modtaget en mail, der påstår at komme fra TDC, som prøver at lokke kontooplysninger ud af modtageren.

TDC advarer mod falsk mail

TDC advarer lige nu kunder mod at svare på en mail, der forsøger at lokke kunderne til at opgive deres kontooplysninger – også kendt som phising.

Men mailen er ren og skær svindel, og stammer ikke fra TDC.

TDC opfordrer derfor alle, der har modtaget mailen, til ikke at svare eller klikke på linket, men omgående slette mailen.

-”Vi oplever desværre, at der med jævne mellemrum sendes den slags mails rundt, hvor vores kunder opfordres til at udlevere oplysninger, der kan misbruges. Vi kan ikke advare nok imod, at TDC’s kunder på nogen måde svarer på sådanne mails,” lyder opfordringen fra Lars Højberg, der er teknisk sikkerhedschef i TDC.

Phising-angrebet er det tredje på ti dage. Fælles for dem alle er, at der fra mailen bliver linket til en hjemmeside på meget velformuleret dansk, hvor man bliver fortalt, at der er sket en faktura-fejl, og bliver bedt om at oplyse sine kontooplysninger.

TDC kommer her med fem råd mod phising:

• Forhold dig kritisk til de mails, som spørger efter følsomme oplysninger som kreditkortoplysninger eller brugernavn/password

• Lad være med at aflevere følsomme informationer som kreditkortoplysninger eller brugernavn/password i en mail

• Hvis du i en mail bliver bedt om at aflevere følsomme oplysninger på en web-side, så skriv firmaets internet-adresse, som du allerede kender den, på adresselinjen i browseren i stedet for at følge et link i mailen

• Hvis du er i tvivl om ægtheden af en mail eller en hjemmeside, så kontakt det ”rigtige” firma

• Når du på en webside afleverer følsomme oplysninger, så vær sikker på, at du er på en krypteret forbindelse. Det kan man ofte se ved, at adressen indledes med ”https” og ikke bare ”http”, og at der er en hængelås i statusfeltet nederst på siden

Mere nyt om TDC

Artiklen krævede en opfølgning. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 21/6/2011 puplicerede vi en ny vinkel om temaet med en artikel med fokus på TDC skruer op for bredbåndshastigheden – Læs videre her. Er du interesseret i absolut seneste nyt om temaet, så klik her..