Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   TDC advarer mod falsk mail

TDC advarer mod falsk mail

Flere TDC-kunder har modtaget en mail, der påstår at komme fra TDC, som prøver at lokke kontooplysninger ud af modtageren.

TDC advarer lige nu kunder mod at svare på en mail, der forsøger at lokke kunderne til at opgive deres kontooplysninger - også kendt som phising.

Men mailen er ren og skær svindel, og stammer ikke fra TDC.

TDC opfordrer derfor alle, der har modtaget mailen, til ikke at svare eller klikke på linket, men omgående slette mailen.

-”Vi oplever desværre, at der med jævne mellemrum sendes den slags mails rundt, hvor vores kunder opfordres til at udlevere oplysninger, der kan misbruges. Vi kan ikke advare nok imod, at TDC’s kunder på nogen måde svarer på sådanne mails,” lyder opfordringen fra Lars Højberg, der er teknisk sikkerhedschef i TDC.

Phising-angrebet er det tredje på ti dage. Fælles for dem alle er, at der fra mailen bliver linket til en hjemmeside på meget velformuleret dansk, hvor man bliver fortalt, at der er sket en faktura-fejl, og bliver bedt om at oplyse sine kontooplysninger.

TDC kommer her med fem råd mod phising:

• Forhold dig kritisk til de mails, som spørger efter følsomme oplysninger som kreditkortoplysninger eller brugernavn/password

• Lad være med at aflevere følsomme informationer som kreditkortoplysninger eller brugernavn/password i en mail

• Hvis du i en mail bliver bedt om at aflevere følsomme oplysninger på en web-side, så skriv firmaets internet-adresse, som du allerede kender den, på adresselinjen i browseren i stedet for at følge et link i mailen

• Hvis du er i tvivl om ægtheden af en mail eller en hjemmeside, så kontakt det ”rigtige” firma

• Når du på en webside afleverer følsomme oplysninger, så vær sikker på, at du er på en krypteret forbindelse. Det kan man ofte se ved, at adressen indledes med ”https” og ikke bare ”http”, og at der er en hængelås i statusfeltet nederst på siden

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

GK^ 08-07-2011 13:37:20

Mener du phishing?

0 0
TorbenK 07-07-2011 15:55:14

Udover det elendige dansk der er brugt, så er der minimum 1 fejl, som burde være åbenlys.
http://tinyurl.com/3w8emek

0 0

Om brug af cookies