Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   TDC: Der skal turbo på mobilbetalinger

TDC: Der skal turbo på mobilbetalinger

Det er ikke godt nok, hvis mobilbetalinger i de danske butikker er klar i 2014. Det skal gå meget hurtigere, lyder det fra TDC.

Danskerne skal hurtigst muligt have mulighed for at bruge mobiltelefonen som Dankort i butikkerne.

Sådan lyder udmeldingen fra TDC's underdirektør Morten Hother Sørensen. Han mener ikke, at det er godt nok, at Danske Bank forventer, at systemet er klar i 2014.

- "Det tager al, al for lang tid, for kunderne vil gerne have det, og teknologien er der. NFC fungerer allerede i bedste velgående i Asien. Nokia og de andre store kommer nu med NFC-chips," siger Morten Hother Sørensen til Computerworld.

Teleselskaber skal tjene på sim-kortet

Den såkaldte NFC-teknologi gør det muligt at have et betalingskort liggende på mobilen, som blot skal holdes over til kortterminalen i butikken.

Teleselskaberne kommer dog ikke til at tjene penge på betalingerne, da teknologien ikke er afhængig af operatørnetværk. Til gengæld er der penge at hente, hvis NFC-chippen placeres på sim-kortet frem for i selve telefonen.

- "Det er en service, som vi kan tilbyde bankerne, men det kræver, at bankerne betaler for den service. Det koster mere at købe de nye avancerede sim-kort, og der skal bruges tid og ressourcer på at lægge disse betalings-id'er ned på sim-kortene. Det vil så blive vores forretningsmodel," siger Morten Hother Sørensen til Computerworld.

Forbrugerrådet er dog betænkelige ved denne model, da de frygter, at det vil gøre det sværere for forbrugerne at skifte bank.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies