TDC efter million-erstatning: Noget værre sludder

En erstatning på 10 i stedet for 58 millioner viser, at der ikke bør være bekymring om konkurrencen på bredbånd, lyder det fra TDC.

TDC efter million-erstatning: Noget værre sludder

TDC er blevet dømt til at betale ti millioner kroner i erstatning til Telenor på grund af ulovlige bredbåndsmetoder. Alligevel anser koncernen ikke sagen, som det helt store nederlag.

– “Hvis man håber at få 58 millioner kroner, og man får 10 millioner, så kan man jo diskutere, hvem der kommer ud af den her sag som de største vindere,” siger TDC’s direktør for jura og regulering, Miriam Hvidt, til computerworld.dk.

I tillæg mener hun, at Telenor har “en meget voldsom overfortolkning af Højesterets dom”, da der er tale om en praksis, der “ligger nogle år tilbage i tiden, og som er blevet ændret.”

Ifølge dommen har TDC afvist titusindvis af bestillinger af bredbånd fra konkurrenterne med en forklaring om, at der ikke var ledigt på kobberforbindelserne. Alligevel har kunderne efterfølgende haft mulighed for at blive bredbåndskunder hos TDC.

Telenor har meldt ud, at sagen bør give anledning til bekymring hos myndigheder og politikere med hensyn til TDC’s markedsdominans, men ifølge Miriam Hvidt er det “noget værre sludder”.

– “Langt flertallet af Telenors ordrer gik jo fint igennem, og det er jo netop grunden til, at Telenors erstatning blev meget mindre end ønsket,” siger hun og tilføjer:

– “Det her handler om et lille bitte hjørne af markedet, og hvis der var tale om, at konkurrencen som sådan var sat ud af kraft, havde det nok givet sig udslag i større antal sager og nogle højere erstatninger.”

Seneste tilføjelse til sagen

Siden vi publicerede denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden gik et skridt videre. 15/6/2012 gik vi et spadestik dybere og bragte et indlæg omkring emnet Auktion over danske telefrekvenser – Historien finder du her. Læs også seneste nyt om temaet ved at trykke her..