Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   TDC er telekongen i Danmark

TDC er telekongen i Danmark

Telemarkedet er fyldt med aktører, men det er fortsat TDC der sidder på tronen.

Den hårde konkurrence på det danske telemarked har ikke ført til, at det gamle monopol TDC er blevet fortrængt, skriver Business.dk

TDC sidder ifølge en analyse fra Danske Bank på 60 procent af markedets omsætning.

At TDC har succes skyldes ikke alene teleselskabet selv, men også konkurrenterne. Danske Banks senioranalytiker Poul Ernst Jessen peger på, at konkurrenterne Telenor, Telia og 3 har haft en forkert strategi.

De konkurrerende selskaber har ganske simpelt ikke fundet en forretningsmodel, der matcher det danske marked.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kim 20-07-2011 09:22:10

Har Danske Banks analytiker kigget på, hvordan det ser ud i de andre Skandinaviske markeder og sammenlignet? For i Sverige har Telia en dominerende placering, hvor at Norge klart er Telenor land. Og det er næppe så underligt, da adgangen til kobberet, samt det forspring de har haft som statslige selskaber, gør deres konkurrenceposition meget bedre.

Til forskel er TDC's indflydelse på begge markeder mikromal - og begge operatører kunne købe TDC kontant i morgen, hvis det danske marked virkeligt var så interessant.

TDC forvalter kobbernettet i DK, og det gør de med hård hånd. Selvom Telia og Telenor overtog alle telefoni og bredbåndskunder i DK, ville TDCs driftsregnskab stadigt være langt bedre. For det det koster at vedligeholde kobbernettet, kontra det det koster at vedligeholde kundeforholdene, står ikke mål med hinanden.

Det er nemt nok at kigge på to bundlinjetal, og se hvilket der er højest. Men en analyse går ud på at kigge på tallene bagved...

0 0

Om brug af cookies