Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   TDC frygter 4G må foræres væk

TDC frygter 4G må foræres væk

Priskrigen hersker netop nu på det danske mobilmarked – det kan komme kunderne til gode.

Sydbanks analytikere ser en begyndende tendens til, at den nye priskrig i mobilbranchen tvinger teleselskaberne til, at forære den nye teknologi, såsom 4G, væk til kunderne. Det skriver Epn.dk.

 - 4G: Hvad betyder det for dig?

Sydbank har i deres seneste analyse af teleselskabet TDC skrevet, at ”det desværre ser ud til, at samtlige danske teleselskaber bliver nødt til at forære den nye teknologi gratis til kunderne, hvis de skal være konkurrencedygtige.”

 - Fremtiden er fri tale og store datamængder

Sydbanks analytikere er dog ikke de eneste, som har den frygt. Også koncerndirektør i TDC Privat, Anders Jensen, har over for Ritzau fortalt han deler bekymringen.

 - ”Det er en bekymring, jeg deler med analytikerne. Vi er nødt til at kunne tage en premium-pris for 4G-dækningen. Men det, vi ser nu, er, at når der kommer nye udspil i markedet, fra 3 og Telia, så trykker man på fri tale, inkluderer lidt data og smider 4G med i pakken uden at forklare, hvad værdien af 4G er i forhold til 3G,” siger Anders Jensen til Ritzau.

 - 3 lægger an til hysterisk priskrig

Siden Anders Jensen kom med ovenstående udtalelse er Telenor også kommet med deres bud på et ”Fri Tale”-abonnement.

 - Telenor klar med fri-tale abonnement

Problematikken i det hele er, at teleselskaberne har mange udgifter forbundet med opgraderingen af netværket, men får ingen værdi for den. Derfor er TDC også forsigtige med, at have 4G, som standard i alle deres pakker.

4G hos TDC – øgning af dataforbrug forventes

TDC vil først have deres netværk er helt udrullet før, at de begynder en større markedsføring af det. De første ændringer er dog på vej, da 4G er inkluderet i deres største pakker.

 - TDC udvider 4G-dækningen

På nuværende tidspunkt bruger en gennemsnitlig kunde hos TDC omkring 250 MB data om måneden, derfor vil TDC også mindske indholdet af data i deres pakker.

 - ”En erhvervskunde ligger mellem 200 og 300 Mb, og en lidt avanceret privatbruger ligger mellem 300 og 400 Mb. Det er meget lave tal, men foran os står en eksplosion i forbruget af data, som kommer som effekt af en øget præference for at kunne bruge Video on Demand, og kunderne begynder at kunne bruge deres telefoner og tablets' fulde potentiale,” siger Anders Jensen og fortsætter:

 - "Så datamængden kan gå fra 300 Mb til 1000 Mb eller 2000 Mb på en meget kort periode. Der vil komme en form for ketchup-effekt," tror jeg.
 

Læs også:
 - Telia er klar med fri tale og større datapakker
 - Fullrate klar med nye mobilpakker – priskrigen raser

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Per Kofod 12-04-2013 15:23:27

Der er ligesom dengang CDen kom frem, så mente man i musik branchen, at man kunne tage 3 gange så meget for en CD, end det en LP plade kostede, selvom produktions omkostningerne var 1/10 for en CD sammenlignet med en LP plade. Og kom ikke at sige, at det var fordi de skulle have dækket udviklings omkostningerne ind, for de var betalt af elektronik branchen.

0 0
Tommy 09-04-2013 02:23:41

Så ville de gerne have man stadig havde drejeskive og kun brugte fastnet, for så kunne de sove videre.. Gamle Stereo anlæg var dyre før i tiden, idag hvor de er 10 gange bedre, konster de ca. det halve af hvad de gjore dengang.. PC er ca. 10gange hurtiger i dag, end for 5år siden.. dengang 3G nettet kom... og PC er stadig billigere end for 5år siden... men TDC vil fastholde uha den nye teknik skal da koste kassen så vi kan sove videre.. Hallo TDC, teknikken er blevet bedre, billigere og meget hurtigere.. og hvad er 4G så, nøjagtig det samme. en hurtigere data transmission.. som igen bare er blevet billigere og billigere at lave for jer.. hvorfor tro i at vi vil betale endnu mere i overpris for jeres boss kan får et endnu større gylden spark på 10-100 millioner for dårlig forretnings førelse... og for even for ikke at forny sig, i tror stadig vi alle er gamle damer som er autorisation tro, og ikke vil væk fra Fastnet telefonen. vågn op eller DØ..

0 0
Allan 24-03-2013 07:38:59

Problemet er ikke, at TDC ikke kan tage ekstra for 4G. Problemet er, at TDC ikke har formået at differentiere sig fra konkurrenterne, så deres eneste reelle konkurrenceparameter er prisen og det betyder så i denne situation, at de bliver nødt til at følge, hvad de andre gør, så hvis de andre inkluderer 4G uden beregning, så må TDC også gøre det.

Hvis TDC derimod havde formået at differentiere sig fra de andre, f.eks. gennem bedre service, bedre kvalitet eller bedre branding så kunne de lettere adskille prissætningen fra de andre. Men forbrugerne oplever stort set alle de denske mobilselskaber ens, så prisen får stor betydning.

0 0
Peter 22-03-2013 11:51:49

Hvornår har TDC nogensinde foræret noget væk, det kunne vøre at de skulle få deres 3 G net op at køre der er rigtig mange steder det ikke virker

0 0
Nielsen 22-03-2013 11:22:05

TDC er ikke vant til, at de skal levere et ordentligt produkt i konkurrence med andre, helt enig...
Det der falder mig for brystet er, at han tror og mener når han udtaler sig om folks mobildata forbrug. At en lidt avanceret bruger forbruger mellem 300-400 mb pr dag!? Øhhh, hvad...
Jeg bruger min mobil hverdag i toget, til og fra arbejde. Læser nyheder, hører radio, Spotify, tjekker en mail osv. Jeg kan snildt bruge 300 mb pr. dag.
Så hans udtalelser er da helt hen i vejret... Han er jo slet ikke i den digitale verden, den kære koncern direktør...

0 0
Nielsen 22-03-2013 11:22:54

...300-400 mb pr måned skulle der have stået...

0 0
Brylle 23-03-2013 07:13:56

Jeg syntes også det lyder meget mærkelig med et gennemsnitligt forbrug på 300-400 mb om måneden (for en avanceret bruger....loooool ) det er jo helt sort man. måske har tdc ikke mange kunder, som bruge smartphones ellers trækker deres erhvervskunder dataforbrugsgennemsnittet vildt langt ned.
TDC er bare bange for at folk vil lukke deres fastnets forbindelser både tlf og internet, det gjorde jeg for et par år siden da TDC overtog Dongs fibernet og jeg i den forbindelse blev ufrivillig TDC kunde, og nu køre alt via mobilen. Jeg har 100GB data grænse og fri tale. når jeg virkelig streamer meget Netflix og ellers bruger data kan jeg bruge 60-70 GB på en måned.
Det lyder i mine øre som om folkene fra TCD slet ikke har begreb om hvordan markedet vil udvikle sig. De mister privat kunderne først. Erhvervskunderne bliver nok hængende lidt længere da det er noget mere besværligt for en hel virksomhed at skifte teleudbyder.

0 0
Michael Larsen 21-03-2013 12:49:01

TDC er bare sure i trussen over, at de ikke har endnu et monopol, de kan misbruge, som de gør på fiber.
Nogle gange bliver man simpelthen blot nødt til at investere for at kunne forblive konkurrencedygtig. Jeg ved det er et nyt koncept for TDC, og åbenbart også for nogle "analytikere", men det er ikke et ukendt fænomen.
TDC og "analytikere" burde skamme sig over at tro, at det er en naturlov, at investeringer skal føre til høje(re) priser. Det viser, hvad vi har levet under indtil nu.

mvh

0 0
michael 21-03-2013 13:55:01

Ja, men det ligner jo det gode gamle TDC at komme med sådan en udtalelse. Man kan enda undre at de mener 4G skal koste mere da deres licens indkøb for 330 millioner næsten var en 1/3 af deres 3G licens på 950 million. Men de har vel ikke fået tjent 3G licensens ind, og det skal så nu gå ud over 4G brugerne.

0 0
Brian 21-03-2013 12:08:55

Tja det betyder vel bare mindre fokus på udbygning af ny teknologi når der ikke er forretning i det.

0 0
AndroideVSios6 21-03-2013 15:41:24

Hvis TDC ikke gider at have fokus på ny teknologi, er det bare til de andre telselskbers fordel.http://www.recordere.dk/indhold/templates/design.aspx?articleid=8647&zoneid=5

0 0

Om brug af cookies