TDC frygter 4G må foræres væk

Priskrigen hersker netop nu på det danske mobilmarked – det kan komme kunderne til gode.

TDC frygter 4G må foræres væk

Sydbanks analytikere ser en begyndende tendens til, at den nye priskrig i mobilbranchen tvinger teleselskaberne til, at forære den nye teknologi, såsom 4G, væk til kunderne. Det skriver Epn.dk.

 – 4G: Hvad betyder det for dig?

Sydbank har i deres seneste analyse af teleselskabet TDC skrevet, at ”det desværre ser ud til, at samtlige danske teleselskaber bliver nødt til at forære den nye teknologi gratis til kunderne, hvis de skal være konkurrencedygtige.”

 – Fremtiden er fri tale og store datamængder

Sydbanks analytikere er dog ikke de eneste, som har den frygt. Også koncerndirektør i TDC Privat, Anders Jensen, har over for Ritzau fortalt han deler bekymringen.

 – ”Det er en bekymring, jeg deler med analytikerne. Vi er nødt til at kunne tage en premium-pris for 4G-dækningen. Men det, vi ser nu, er, at når der kommer nye udspil i markedet, fra 3 og Telia, så trykker man på fri tale, inkluderer lidt data og smider 4G med i pakken uden at forklare, hvad værdien af 4G er i forhold til 3G,” siger Anders Jensen til Ritzau.

 – 3 lægger an til hysterisk priskrig

Siden Anders Jensen kom med ovenstående udtalelse er Telenor også kommet med deres bud på et ”Fri Tale”-abonnement.

 – Telenor klar med fri-tale abonnement

Problematikken i det hele er, at teleselskaberne har mange udgifter forbundet med opgraderingen af netværket, men får ingen værdi for den. Derfor er TDC også forsigtige med, at have 4G, som standard i alle deres pakker.

4G hos TDC – øgning af dataforbrug forventes

TDC vil først have deres netværk er helt udrullet før, at de begynder en større markedsføring af det. De første ændringer er dog på vej, da 4G er inkluderet i deres største pakker.

 – TDC udvider 4G-dækningen

På nuværende tidspunkt bruger en gennemsnitlig kunde hos TDC omkring 250 MB data om måneden, derfor vil TDC også mindske indholdet af data i deres pakker.

 – ”En erhvervskunde ligger mellem 200 og 300 Mb, og en lidt avanceret privatbruger ligger mellem 300 og 400 Mb. Det er meget lave tal, men foran os står en eksplosion i forbruget af data, som kommer som effekt af en øget præference for at kunne bruge Video on Demand, og kunderne begynder at kunne bruge deres telefoner og tablets’ fulde potentiale,” siger Anders Jensen og fortsætter:

 – “Så datamængden kan gå fra 300 Mb til 1000 Mb eller 2000 Mb på en meget kort periode. Der vil komme en form for ketchup-effekt,” tror jeg.
 

Læs også:
 – Telia er klar med fri tale og større datapakker
 – Fullrate klar med nye mobilpakker – priskrigen raser

Opdateringer i sagen

Næste interessante artikel i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 19/3/2013 tunede vi igen ind på emnet med artiklen om TDC udvider 4G dækningen – Historien kan læses her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt i sagen..