Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   TDC giver dobbelt op med 4G+

TDC giver dobbelt op med 4G+

Flere hundrede TDC-master understøtter nu 4G+. Har du TDC, og den rette mobil, kan du nu opnå helt op til til 300 mbps.

TDC opgraderer netværket så den såkaldte Carrier Aggreagtion teknologi understøttes. Det betyder at TDC-kunder frem over kan opleve en fordobling af hastigheden på 4G-datatrafikken. Teknikken giver dobbelt op på internethastigheder og øger dermed maksimalfarten til 300 mbps mod tidligere 150 mbps.

TDC kalder løsningen 4G+, og antyder dermed rødderne som en udbygning af 4G-teknologien. Understøtter din mobil 4G+ (eller cat 6. LTE) vil din smartphone kommunikere med mobilmasterne over to frekvensbånd - hvilket giver mulighed for at trække de teoretiske 300 mb per sekund ud af æteren.

I dag er 4G+ aktiveret på 500 TDC-antenner spredt over hele landet. I København, Aarhus, Odense, Ålborg samt større byer som Holstebro, Viborg, Esbjerg, Næstved og Slagelse vil 4G+ vil brugerne kunne opleve sømløs dækning med de hurtige frekvenser.

Læs også: Telenor vil gøre dit hjem til en lille "mobilmast"

Ikke alle mobiler endnu

For at få glæde af de hurtigere frekvenser kræver det dog, at din mobil understøtter 4G over flere spor: din mobil skal være Cat. 6 LTE kompatibel. Har du købt et flagskibsmobil fra Samsung eller Huawei det seneste år eller ejer en af forårets topmobiler fra Sony, LG eller HTC kan du få glæde af det forbedrede netværk.

Den højere teoretiske hastighed vil ikke automatisk udmøntes i konstante forbindelse på nær 300 mbps. Koncerndirektør i TDC Operations Peter Schleidt forklarer at kundeoplevelsen er prioriterets frem for hastighedsmålinger, og derfor er de hurtigere overførsler i stedet spredt over flere brugere.

Det er samme princip som udbygning af motorveje. Flere spor giver i sig selv ikke højere hastighed. Men det betyder, at trafikken afvikles bedre og med mindre kø. Flere mennesker kan altså komme hurtigere frem samtidig – det samme gælder med 4G+, dog løftes max hastigheden løbende,” siger Peter Schleidt.

Se også: TDC- og Telmore-kunder får 3 måneders fri mobildata

Samsung Galaxy Note 4 er en af Danmarks første smartphones der understøtter TDC's nyeste netværk
Samsung Galaxy Note 4 er en af Danmarks første smartphones der understøtter TDC's nyeste netværk

Flere udbygninger på vej

For at bevare TDC’s førerposition på netværkshastigheder, arbejdes der med flere teknologier der vil gøre 4G+ netværket endnu hurtigere.

Vi vil ikke sætte vores position som Danmarks bedste netværk over styr, derfor ser vi allerede på nye muligheder for at forbedre mobilnettet yderligere. I tillæg arbejder vi på at få implementeret 4G+ mellem forskellige master. Det betyder, at dækningen med den nye teknologi forbedres yderligere,” pointerer Peter Schleidt.

Næste målsætning for TDC er at aktivere 4G+ over tre frekvenser, hvilket kan give op til tre gange højere datahastigheder. Derudover arbejdes der med at implementere 4G+ over to forskellige master, så kapaciteten udnyttes optimalt.

Læs også: Hastighedstest: Her er de hurtigste 4G-mobiler og tablets

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies