Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   TDC har brudt reglerne med deres teletjek

TDC har brudt reglerne med deres teletjek

TDC har brudt reglerne med deres teletjek, da de har kontaktet kunderne uanmodet og ulovligt vedrørende nye produkter.

TDCs teletjek er ulovligt, det fastslår Forbrugerombudsmanden efter, at have gennemgået en masse båndede samtaler mellem TDC-medarbejdere og kunder. Det skriver Ekstrabladet.dk.

TDC-medarbejderne gennemførte under påskud af de ville klarlægge om kunderne var tilfredse det såkaldte teletjek, men denne rundringning blev samtidig misbrugt da de tilbød kunderne nye produkter, hvilket er ulovligt. Det fastslår Forbrugerombudsmanden.

 - ”Det er ikke acceptabelt, hvis erhvervsdrivende ringer forbrugere op under påskud af, at der er tale kundepleje, og benytter lejligheden til at omtale produkter, som kunden ikke allerede har hos den pågældende udbyder,” udtaler forbrugerombudsmand Henrik Øe.

Der er nemlig forbud mod uanmodet telefonsalg ifølge forbrugeraftaleloven. Det betyder, at erhvervsdrivende ikke må foretage uanmodet telefonsalg eller kontakte forbrugere med henblik på at få forbrugeren til at efterspørge produkter – samme regel gælder også i løbende kundeforhold.

TDCs lovbrud er kommet frem efter, at Forbrugerombudsmanden har foretaget stikprøver af en række båndende samtaler mellem TDC-medarbejdere og kunder. Teleselskabet nægtede i første omgang, at opkaldene blev brugt til telefonsalg, men efter afsløringen retter de nu ind.

Forbrugerombudsmanden vil indskærpe reglerne for de øvrige teleselskaber også.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Thomas Kristensen 22-05-2013 19:53:52

Jeg er YouSee kunde med bredbånd og Digital TV
Jeg blev her den anden dag ringet op af en fra Onfone, som ville informere mig om at de havde et godt tilbud til mig som YouSee kunde hvor jeg kunne få et billigt mobil abonnement.

Han spurgte ind til hvilken mobil leverandør jeg har nu og til hvilken pris. Jeg nævner den løsning jeg har hos 3 og til hvilken pris.

Men inden han begyndte på hans salgs tale så stoppede jeg ham og sagde.

Du kan lige så godt stoppe nu for du spilder din tid, jeg er glad for at være kunde hos 3 og selvom du kan tilbyde noget billigere så er jeg ikke interesseret. Det viser sig så også at det kunne han ikke. Derefter sad jeg og undrede mig om det overhoved er lovligt ? Jeg mente nemlig ikke at det er lovligt at ringe til folk og forsøge at sælge dem noget :)

0 0

Om brug af cookies