Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   TDC Hotspot i toget - Er det overhovedet noget værd?

TDC Hotspot i toget - Er det overhovedet noget værd?

Hvordan er dine erfaringer med statsbanernes trådløse internetforbindelse i togene?

Det er sjældendt DSB får positive ord med på vejen, og det har bestemt heller ikke været tilfældet, når emnet er faldet på den trådløse internetforbindelse i togene, der tidligere har været omtalt i meget negative vendinger.

Hvordan står det til med den trådløse forbindelse i togene i dag? Har det overhovedet en fremtid i en verden, hvor flere og flere smartphones får 4G og mange gigabyte på abonnementet?

Læs også: iPad-app stoppede S-togstrafikken

På en kold og regnvåd decemberdag skulle jeg til møde i Århus. Jeg bestilte togbillet og tog computeren med under armen.

Det var længe siden jeg havde taget toget og vidste kun, at der tidligere havde været stor kritik af muligheden for at få internetforbindelse i toget.

Det kræver lidt at logge på

Man logger ikke bare lige på og surfer derudaf. Hvis man ikke har været på før, kan man købe adgang i 7 timer for 29 kroner via en SMS, eller logge ind med en DSB Plus konto. Det er gratis at oprette en Plus konto, der knytter sig til DSB´s fordelsprogram.

Forbindelsen oprettes via WiFi med TDC Hotspot.

Jeg havde for lang tid siden oprettet en DSB Plus konto, og kunne derfor hurtigt logge ind med telefonnummer og adgangskode. Internettet kørte hurtigere og mere smidigt end forventet på turen omkring København, så jeg besluttede at teste forbindelsen med Speedtest.net

Læs også: Forstærk mobilsignalet med dette vindue

Resultater over det meste af Sjælland var en omkring 5 Mbps upload og 7 Mbps download – Jeg var positivt overrasket, og besluttede at teste forbindelsen jævnligt på resten af strækningen.

De positive takter varede dog ikke ved. Da vi nåede tunnelen ved Storebælt gik forbindelsen helt i sort – forståeligt, men efterfølgende var det svært at komme op i tempo igen:

Østfyn: Upload 0,85 Mbps download 1,1 Mbps
Odense: Upload 6,42 Mbps download 1,16 Mbps
Vestfyn: Upload 8,42 Mbps download 1,11 Mbps

Fredericia: Upload 0,92 Mbps download 0, 63 Mbps
Horsens: Upload 1,22 Mbps Download 0,38 Mbps
Århus H.: Upload 7,56 Mbps download 8,07 Mbps

Som det tydeligt ses af de uvidenskabelige målinger, var forbindelsen bedst omkring de større byer.
Selvom forbindelsen i perioder var væsentlig lavere end i starten, havde jeg ingen problemer med at arbejde videre på computeren, hvor jeg arbejdede på dokumenter via et clouddrev og surfede på internettet.

DSB oplyser på deres infoside, at man ikke kan forvente, at benytte internetforbindelsen til download af store filer eller streaming. Nu er mit spørgsmål til dig: Hvordan har du oplevet internetforbindelsen på togstrækninger i Danmark? Har statens tilbud om WiFi overhovedet en fremtid?

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Stig 15-12-2014 23:51:49

Jeg pendler mellem Roskilde og København, og mine rejsetider passer fortrinsvis så det bliver med "dobbeltdækker-togene". Og der er absolut ikke dobbelt dækning i disse tog, tvært imod!: Der er hverken data- eller telefonforbindelse på det meste af strækningen. Problemet har været kendt i flere år (noget med en belægning på vinduerne som nedsætter signalstyrken), men der bliver ikke gjort noget ved det, da togsættene ikke er ejet af DSB, men lejede for "en periode". Så det er ned af med den tykke tommelfinger fra mig af, og mine med-passagerer.

2 1
Da Nizzel 15-12-2014 15:04:52

Jeg oplever at DSB forbindelsen har en bedre antenne end min telefon, når man er ude på bøhern. Så jeg logger ind på en tilfældig plads på 1. klasse og har gratis internet hele vejen imellem København og Århus.

3 1
Nielsen 15-12-2014 13:26:04

Har kun oplevet deres Wifi som værende ustabilt. Slet ikke pengene værd.

0 0
Hans Jákup Danielsen 15-12-2014 12:46:08

jeg har altid synes det har virket dårligt... bruger kun det fra min telefon nu (CBB)
nu er det så kun odder grisen, jeg kører på, ved ikke engang om den har wifi...
men mobilen virker i 97% af tiden
har prøvet at streame netflix en hel tur uden udfald, dog til tider nedsat kvalitet

0 0
Michael Kiesbye Holm 15-12-2014 12:39:45

Det er ikke særlig godt når det endelig virker, mange gange kan man logge ind på WiFi Hotspot, men der ingen forbindelse mellem TDC Netværk og toget. Det skal lige nævnes at der er bedre forbindelse mellem Aalborg og Århus end mellem Århus og Fredericia. Jeg har noteret mig i de sidste måneder hvor jeg har rejst nogle gange mellem Brønderslev og Esbjerg at min private mobil telefon (HTC One M7) som bruger 3 har en bedre og bedre forbindelse end min firma mobil (IPhone 5S) som køre på TDC.

0 0
Leo Hedegård 15-12-2014 12:23:54

Bruger det dagligt, dog uden den store effekt.
Taber tit forbindelsen, så måske 50% af tiden virker det, ikke særligt brugbart

0 0
Mikael Jørgensen 15-12-2014 12:00:33

Absolut ubrugeligt. Var med toget her i weekenden. Min mobil fandt selvfølgelig "tilgængeligt trådløs netværk", men da jeg forsøgte at logge på fik jeg at vide "Internet ikke tilgængeligt"...Noget skod

0 0
Lasse Øksbro 15-12-2014 11:48:42

Sidst jeg prøvede hotspot i toget
Var internettet ubrugeligt, min smartphone giver en langt bedre oplevelsen på nettet

0 0
Om brug af cookies