Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   TDC-kunder ramt af mobilvirus

TDC-kunder ramt af mobilvirus

Et mobilspil har inficeret nogle TDC-kunder med en mobilvirus, der får mobilen til at ringe op til dyre udenlandske telefonnumre.

Trusler fra virus og såkaldte trojanske heste på mobiltelefonen, er generelt ikke noget mobilbrugerne behøver ligge søvnløse over, da de kun yderst sjældent slår ned.

Ikke desto mindre er fem kunder hos TDC blevet inficeret med en trojansk hest, der får mobilen til at ringe op til en række udenlandske overtakserede telefonnumre, oplyser TDC til Mobilsiden.dk.

- "Det er første gang, at vi hos TDC har set denne type trussel på mobiltelefonerne", siger Lars Højberg, teknisk sikkerhedschef hos TDC.

Enkelte af kunderne har fået ekstraregninger på over 400 kroner, som dog i det konkrete tilfælde er blevet refunderet af teleselskabet.

Skal du være nervøs?

TDC oplyser, at kunderne ikke har grund til at være nervøse for ubehagelige mobilregninger, som følge af virus og trojanske heste.

Det er kun brugere af mobiltelefoner med styresystemet Windows Mobile 6.5, der kan rammes - og kun hvis de downloader og installerer spillet 3D Anti-Terrorist, der findes på forskellige hjemmesider.

 - "Vi vurderer, at der findes mellem 40 og 50.000 mobiltelefoner med Windows Mobile 6.5 i Danmark, og de fleste befinder sig i virksomheder, der i forvejen har politikker om beskyttelse af data om mobilenheder", oplyser Microsofts divisionschef for Windows Phone, Henrik K. Petersen.

Ifølge TDC er 1-2 procent af deres mobilkunder i risikozonen, men også kunder hos andre mobilselskaber, kan risikere at blive ramt, hvis de installerer det nævnte spil.

Sikkerhedsfirma: App-stores er ikke sikre

IT-sikkerhedsfirmaet F-Secure oplyser til Mobilsiden.dk, at typen af angreb, hvor almindelige programmer og spil har 'indbygget virus', godt kan blive mere udbredt i fremtiden.

- "Hvis de IT-kriminelle får succes med at gemme fx trojanske heste i almindelige programmer, er det noget, vi vil se betydeligt mere af fremover. Udbredelsen kommer til at afhænge af, hvor almindeligt det bliver at installere ekstra programmer på mobilen", fortæller landeansvarlig for F-Secure Danmark, Michael Dahl.

Han mener ikke, at brugerne kan være 100 procent virus-sikre ved kun at benytte mobilernes indbyggede programbutikker som Apple AppStore, Android Market og Nokia Ovi Store.

Eksempel på virusbeskyttelse
Eksempel på virusbeskyttelse

Pas på mobilen

Generelt vil virus, som vi kender det fra computere gradvist også udgøre en risiko for mobiltelefonerne, der er derfor god grund til at passe godt på mobilen.

- "Man skal behandle mobilen med omhu, og skal have de kritiske briller på, når man  downloader, og installerer mobilsoftware - præcist som man gør, når der hentes noget på computeren", lyder det gode råd fra TDC's sikkerhedschef Lars Højberg.

TDC opfordrer ejere af smartphones til at installere en mobil sikkerhedspakke, der kan fange virus og trojanske heste - f.eks. Kaspersky Mobile Security og F-Secure Mobile Security.

Læs også:
 - Hackerne går efter din mobiltelefon
 - Indholdet på din mobil kan stjæles
 - Flere artikler om mobilsikkerhed...

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies