Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   TDC malker fastnetkunderne - se hvad det koster

TDC malker fastnetkunderne - se hvad det koster

Det er dyrt at være TDC-kunde. Selv Telmore, som er en del af koncernen, er billigere.

<strong>FAKTA om TDC fastnet</strong>: Opkald til mobiltelefon koster mellem 1,10 og 1,53 kr./min. Opkald til fastnet koster 0,25 kr./min. I begge tilfælde er opkaldsafgiften 22,5 øre. Et TDC fastnetabonnement er prissat til 134 kroner pr. måned!
FAKTA om TDC fastnet: Opkald til mobiltelefon koster mellem 1,10 og 1,53 kr./min. Opkald til fastnet koster 0,25 kr./min. I begge tilfælde er opkaldsafgiften 22,5 øre. Et TDC fastnetabonnement er prissat til 134 kroner pr. måned!

Der gives ikke ved dørene, når TDC skal prissætte telefoni overfor de 1,9 mio. kunder, som har en gammeldags telefon i hjemmet. Og det er helt bevist, siger TDC's koncernchef Jens Alder til Jyllands-Posten.

 - "Jo mere vi kan holde på indtjeningen på fastnettelefoni, desto mindre tryk har vi på omkostningerne i de områder, som oplever faldende priser. På de virkelig vigtige områder som tv, bredbånd og mobil bredbånd følger vi selvfølgelig udviklingen på priserne på markedet, fortæller Jens Alder til avisen.

Telerådgivningsfirmaet Netplan mener prispolitiken ikke lever længe. - "Heldigvis ser vi allerede i dag, at mange har gennemskuet tingene, og forlader TDC", siger direktør Torben Rune.

Teleordfører i Dansk Folkeparti, Mikkel Dencker, er ikke begejstret for TDC. - "Det viser klart, at TDC udnytter sit monopol til, at malke typisk ældre kunder".

<strong>FAKTA</strong>: Det er billigere at ringe fastnet til fastnet hos TDC end at ringe mobil til fastnet hos Telmore.
FAKTA: Det er billigere at ringe fastnet til fastnet hos TDC end at ringe mobil til fastnet hos Telmore.

Alternativer: Fastnet billigst til... fastnet

Et hurtigt pristjek hos TDC's eget mobilselskab Telmore viser, at kun hvis en kunde laver langt hovedparten af sine opkald fra fastnet til fastnet - dvs. mere end to en halv times samtale, er fastnet billigere end Telmore. Men især abonnementsafgiften trækker prisen op.

Et simpelt regnestykke med 15 mobilopkald og 30 fastnetopkald á tre minutter viser, at regningen fra Telmore ender på 105,75 kroner, mens TDC-fastnet koster 216,12 kroner. På minutterne - specielt fastnet, er TDC dog billigst med en forskel på 23,62 kroner, men abonnementet slipper fastnetkunderne ikke for.

Ved at skifte fastnettet ud med TDC's egen mobilløsning hos Telmore, er der lidt populært sagt 134 kroner, at tale ekstra for, da Telmore ikke kræver et løbende abonnement.

Telmore er dog langt fra markedets billigste mobilløsning, så det kan faktisk gøres endnu billigere, hvis man er villig til, at shoppe lidt rundt.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies