Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   TDC malket i al hemmelighed

TDC malket i al hemmelighed

TDC bliver malket i al hemmlighed, mens hele pressen fortæller nyheden om topchef Dyremoses afgang. Tidligere statsminister-spindoktor fortæller om, hvordan virksomheder kan få dårlige nyheder til at forsvinde.

TDC's nye ejere har i al ubemærkethed drænet den hårdt prøvede TDC-kasse for yderligere 1 milliard danske kroner.

De fem kapitalfonde, der har købt telegiganten TDC, har ændret vedtægterne, så bestyrelsen kan hive alle de penge ud af selskabet, de ønsker ved ekstraordinære udbytter.

Denne gang hiver kapitalfondene i alt 862 millioner kroner ud af selskabet. Det står skrevet i en pressemeddelelse, som er sendt ud klokken 20:20 til de danske redaktioner.

Dermed vil nyheden få mere end svært ved at nå med i morgendagens aviser. En hurtig søgning på Infomedia, der samler alle danske avisartikler, afslører da også, at ingen danske aviser fik nyheden med. Kun Berlingske Tidende nåede at få 16 bittesmå linier med om det ekstraordinære udbytte.

Torsdag morgen, hvor redaktionerne landet over så småt vågnede op og kunne se nyheden om det ekstraordinære udbytte, kastede TDC nyheden om Henning Dyremoses afgang på banen. En nyhed, der har taget samtlige netmedier med storm og ganske sikkert vil rydde forsiderne på erhvervssektionerne i morgen.

ComON har talt med statsminister Anders Fogh Rasmussens tidligere spindoktor, Henrik Qvortrup. Han understreger, at hans kendskab til TDC er på lægmandsniveau, men vil dog godt udtale sig generelt om kommunikations-strategier.

»Det er en gammel spindoktor-lærdom, at hvis man har en meddelelse, som ikke skal vække opsigt, så sender man den ud sammen med en, som vil fylde mere. Og jeg gætter forsigtigt på, at nyheden om Henning Dyremoses afgang vil stjæle meget af mediebilledet i dag,« siger Henrik Qvortrup.

Den tidligere spindoktor fremhæver en episode fra angrebet på World Trade Center 11. september 2001, som én af de mest kendte eksempler på denne form for kommunikation.

»En spindoktor i det britiske transportministerium sendte den 11. september en mail ud om, at hvis man havde nogle dårlige nyheder, så skulle man sende dem ud nu. De ville nemlig drukne i historien om angrebet på World Trade Center-katastrofen,« siger Henrik Qvortrup, der i dag er chefredaktør på ugebladet Se og Hør.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra TDC.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies