TDC-medarbejdere truet med fyringer

TDC's erhvervssælgere kan se frem til en fyreseddel, hvis de takker nej til at skifte en del af den faste løn ud med provision.

TDC-medarbejdere truet med fyringer

TDC er klar til at fyre 250 erhvervssælgere, hvis de ikke acceptere en ny lønningsmodel. Det skriver Jyllands-Posten.

De fyringstruede medarbejdere skal fremover skifte en tredjedel af den faste løn ud med provision, hvis de vil beholde deres job i Erhverv Norden – TDC’s største forretningsområde.

– “Vi vil stimulere en vinderkultur. Viljen til at vinde skal gøres endnu stærkere,” understreger Jens Munch-Hansen, koncerndirektør i Erhverv Norden, i et brev til de ansatte, som Jyllands-Posten er i besiddelse af.

Sammen med tilbuddet om den nye lønningsmodel har TDC givet sælgerne et fyringsvarsel, der træder i kraft, hvis de ikke tager imod tilbuddet.

Det har fået Dansk Metal, der er medarbejdernes faglige bagland, til at kalde sagen for et “Godfather-tilbud”.

– “TDC siger, at de vil give de ansatte mere i løn. Virkeligheden er, at de truer de ansatte til at gå ned i løn. Vil de ikke det, bliver de fyret. Det er jo konsekvensen af TDC’s udspil. Det er grotesk,” siger Leif Hartmann, formand for Dansk Metals Teleafdeling 1.

Temaet følges op

Der er kommet nyt til historien. mobilsiden har bragt sagen videre. 8/9/2009 fulgte redaktionen op med artiklen om TDC erstatter dut-lyden – Du finder den her. Læs også seneste nyt om temaet her..