Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   TDC-opkøbsdrama fortsætter

TDC-opkøbsdrama fortsætter

Det mislykkedes for Nordic Telephone Company at få fingre i de nødvendige 90 procent af aktierne i TDC. Dermed fortsætter nervekrigen om det danske teleselskab.

Nordic Telephone Companys (NTC) købstilbud på TDC-aktierne er udløbet og en foreløbig optælling af indkomne accepter indikerer, at
NTC ejer eller har modtaget accepter svarende til crika 88,2 procent af TDCs aktiekapital.

Det er dermed ikke nok til at fondene via fondsbørsen kan tvangsindløse de øvrige aktionærer. Det kræver 90 procent af aktierne.

Nordic Telephone Company forventer senest den 25. januar 2006 at kunne offentliggøre, at købstilbuddet vil blive gennemført, skriver fondene i en meddelelse til Fondsbørsen.

»NTC bemærker, at disse tal er foreløbige, anslåede tal, og at det faktisk antal modtagne accepter for TDC Aktier og TDC ADS’er kan være højere eller lavere end disse tal, da det endnu ikke har været muligt endeligt at fastslå det antal TDC Aktier og TDC ADS'er, for hvilke der er indgivet accept,« formuleres det.

»NTC vil gennemføre Købstilbuddet på betingelse af, at den endelige optælling af accepter fastslår, at NTC ejer eller har modtaget gyldige accepter for mere end 85 % af TDC Aktierne.«

Hvis optællingen viser at fondene har 90 procent af aktierne kan de tvangsindløse de resterende aktier. Hvis ikke de har 90 procent kan de ifølge aktieselskabsloven indkalde til en ekstraordinær generalforsamling og forsøge at indføje en bestemmelse i selskabets vedtægter om at de resterende aktier kan indløses. Men det er ifølge professor Jesper Lau Hansen fra Københavns Universitet i strid med lov om børsret.

Pensionskassen ATP, der fortsat holder fast i sine 5,51 procent af TDC-aktierne, har bebudet en retssag, hvis fondene forsøger sig med manøvren med en ekstraordinær generalforsamling.

Denne nyhed er leveret af ComON.dk - Daglige nyheder til it-professionelle

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies