Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   TDC ramt af kundeflugt

TDC ramt af kundeflugt

Telegiganten TDC mister fastnetkunder med rekordfart. Ifølge teleanalytiker vil udviklingen fortsætte.

TDC mister fastnetkunder i stor stil. På blot et år er telegigantens kvartalsvise abonnementsafgifter faldet med otte procent. Fortsætter udviklingen risikerer TDC røde tal.

TDC har traditionelt tjent kassen på fastnetkunderne, som årligt betaler 1.548 kroner for at have en telefon stående i stuen. De sidste år har de danske tele-forbrugere dog i stigende grad skiftet den traditionelle stue-telefon ud med billige mobilløsninger. Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten er kundeflugten på vej til at udvikle sig til »et regulært hul i TDC-kassen«, og hullet vil ikke blive mindre.

»Hele løbet omkring fastnettet og de guldrandede abonnementsindtægter er kørt. De seneste fire-fem år har været en lang nedtur for TDCs fastnetforretning, og faktisk ser det ud til, at nedgangen det seneste år er accelereret voldsomt. Derfor er den gammeldags fastnetforretning sådan set i dødskamp,« siger teleanalytiker Torben Rune, som er administrerende direktør i Netplan til JP.

At fastnetforretningen hører til blandt TDCs helt store guldæg, bliver understreget af, at TDC sidste år tjente 3,8 milliarder kroner på fastnettet. I samme periode var det samlede overskud i TDC på 3,5 milliarder kroner.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies