Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   TDC risikerer milliardtab på Debitel-salg

TDC risikerer milliardtab på Debitel-salg

TDC står til at tabe op mod tre milliarder, hvis Debitel bliver solgt til ærkerivalerne fra Telia-Sonera eller Telenor.

TDC risikerer at gå glip af en milliardforretning, hvis det bebudede salg af tyske Debitel bliver en realitet.

Ifølge Børsen risikerer salget at skære op mod tre milliarder af TDC's markedsværdi, hvilket skyldes, at Debitel hvert år betaler i omegnen af 900 millioner kroner for at leje sig ind på TDC's net.

Samtidig lægger Debitel et tilsvarende beløb i omsætning hos Sonofon, der er ejet af rivalen fra norske Telenor. Bliver Debitel solgt kan TDC's konkurrenter altså let ende med at sikre sig en yderligere omsætning på 900 millioner kroner årligt.

I forvejen tjener TDC tykt på at leje deres net ud til teleudbydere. Ifølge Børsens oplysninger har TDC en overskudsgrad på næsten 60 procent på den type forretninger.

Ifølge Børsen har den schweiziske investeringsbank UBS modtaget tilbud fra op til fem interesserede købere - Telia-Sonera, Telenor og TDC er blandt bejlerne.

Hvis Debitel Danmark bliver sat til salg er Telia-Sonera ifølge Sydbanks aktieanalytiker den mest oplagte favorit som køber.

»Hvis der er noget om salgs-rygterne, så er Telia-Sonera den mest oplagte favoritkøber. For i modsætning til Sonofon og TDC har Telia-Sonera ikke et decideret lavpriskoncept i Danmark. Dels har de et kapitalt beredskab og så vil et muligt køb af Debitel Danmark passe fint i overensstemmelse med Telias strategi om at styrke deres mobilforretning i Danmark,« siger aktieanalytiker Holger Smitt fra Sydbank til ComON.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies