TDC står alene med afvisning af Nokia

Kun TDC der vender Nokia ryggen. De tre andre teleoperatører i Danmark vil fortsat samarbejde med den finske mobilgigant.

TDC står alene med afvisning af Nokia

Landets største teleoperatør, TDC, vender Nokia ryggen og vil ikke forhandle eller markedsføre Lumia 820 og 920, afslørede Mobilsiden.dk i lørdags. Men den beslutning bakkes ikke bredt op i branchen.

 – TDC sparker Nokia ud af butikkerne – dropper Lumia 920

Telia, Telenor og 3 samarbejder fortsat med Nokia om efterårets Lumia-smartphones der kører på styresystemet Windows Phone 8.

 – ”Vi har et godt samarbejde med Nokia og fortsætter dette,” fortæller de tre selskaber samstemmende til Mobilsiden.dk.

Mobilkunderne vil altså kunne købe den kommende topmodel, Lumia 920, hos de tre operatører, når salget efter planen starter midt i november.

Lumia 920 kommer til Danmark den 14. november

– ”Samarbejdet med Nokia er en prioritet i Telia. Vi anser det som vigtigt, at der kommer et tredje økosystem, som kan konkurrere med Android og iOS. Derfor satser vi på produkter med Windows Phone,” siger Michael Bech, salgsdirektør i Telia.

I en intern mail til butikkerne, skrev TDCs indkøbschef Morten Steen Jensen, at fremtidige indkøbsordrer og kampagner på Nokia-telefoner er stoppet. Desuden vil Nokias pladser i butikkerne, blive overtage af produkter fra andre producenter.

OPFØLGNING: TDC tager Nokia til nåde…

Læs også:
 – Nokia Lumia 920 – alt om den nye topmodel
 – Forskellene mellem Lumia 820 og 920
 – Nokia Lumia 920 er brugernes favorit
 – Duel: iPhone 5 vs. Lumia 920
 – Web-TV: Se trådløs opladning på Lumia 920

Videre om temaet

Siden redaktionen kørte denne historie er der kommet nyt til sagen. mobilsiden gik videre med sagen. 28/9/2012 fik historien nyt liv med en ny vinkel på Telegigant dropper Skype-gebyr – hæver dataprisen i stedetKlik her for den påfølgende artikel.. Tjek også seneste nyt om temaet her.