TDC: Staten skylder 300 mio. kr. for nødopkald

TDC kræver 300 millioner kroner fra staten til at dække teleselskabets udgifter ved at varetage nødopkald fra havet.

TDC: Staten skylder 300 mio. kr. for nødopkald

Statskassen kan blive 300 millioner kroner fattigere, hvis teleselskabet TDC får held sin stævning af den danske stat. Det skriver business.dk.

Sagen bunder i, at TDC i årevis har taget sig af nødopkald fra havet uden at måtte tage betaling for det. I sidste uge vedtog Folketinget imidlertid at ændre på loven, så selskabet ikke længere skal afholde udgifterne for de såkaldte radiobaserede maritime nød- og sikkerhedstjenester.

Det betyder, at TDC nu slipper for en årlig udgift på 60 millioner kroner, men selskabet vil også have erstatning for de foregående år.

– “Man har fastslået, at det har været ulovligt. Derfor vil vi selvfølgelig have erstatning. Og derfor har vi stævnet Erhvervs- og Vækstministeriet og Erhvervsstyrelsen ved Københavns Byret for i alt 300 mio. kr., som går tilbage til 2007,” siger TDCs juridiske direktør, Miriam Hvidt, ifølge business.dk.

Ifølge TDC varetager de 600-700 af disse opkald om året – eller cirka to om dagen – som primært kommer fra lystsejlere og mindre fartøjer.

Efter lovændringen skal en arbejdsgruppe nedsat af regeringen kigge på, hvordan nød- og sikkerhedstjenesterne fremover skal finansieres. Årsagen er, at Danmark har fået en løftet pegefinger fra EU-Kommissionen over, at regningen blev sendt videre til TDC.

Ifølge Miriam Hvidt fra TDC kan sagen om de 300 millioner erstatningskroner vare “i hvert fald fire år”, hvis den skal ankes til Højesteret.

Seneste tilføjelse til sagen

Emnet kunne ikke ligge dødt alt for længe. mobilsiden kørte videre med bolden. 15/3/2012 rettede vi nyt fokus på sagen med en artikel der drejer sig om Hvad er TDCs planer med 4G LTE? – Du læser den her. Få også seneste nyt i sagen her.