Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   TDC udvider 4G dækningen

TDC udvider 4G dækningen

Landets største teleselskab er ikke bagefter konkurrenterne, når det gælder 4G LTE dækning. TDC dækker nu mere end 50 procent af befolkningen med 4G LTE.

Uden de store armbevægelser har landets største teleselskab, TDC, stille og roligt udvidet sin 4G LTE dækning over det meste af landet.

Således viser TDCs dækningskort, at TDC i dag har 4G LTE dækning i de fleste større byer, og at selskabet nu er begyndt at udrulle 4G dækning i en række mindre befolkede områder, hvilket betyder at TDC nu dækker mere end halvdelen af danskerne med 4G LTE.

Samtidig har TDC opdateret sit dækningskort med nye hastighedsangivelser, så kortet nu lever op til den nye markedsføringsaftale mellem teleselskaberne og forbrugerombudsmanden. Det betyder f.ek.s. at TDCs dækningskort ikke viser højere hastighed end 17 Mbit/s i en del områder, som er dækket med 4G LTE - hvilket jo er langt fra de 70-80 Mbit/s, som konkurrenterne reklamaerer med.

 - "Dækningskortet tager forbehold for både topografi og afstanden til nærmeste site. Derfor vil kortet også nogle steder afspejle det forhold, at man kan tilgå 4G-nettet, men at oplevelsen er mindre end 17 MBit/s. Det kan skyldes afstand til mast eller lokale geografiske forhold," fortæller Rasmus Avnskjold, Presserådgiver i TDC Operations & TDC Wholesale og uddyber:

 -"Grænsen på 17 MBit/s er sat i samarbejde mellem Teleindustrien og Forbrugerombudsmanden. Dette ud fra, at en bruger i 70 pct. af tilfældene kan forvente en oplevet hastighed mellem 17 og 71 MBit/s. Vi har med andre ord forsøgt, at gøre kortet så realistisk som muligt."

4G LTE er endnu kun tilgængligt for TDCs kunder med mobilt bredbånd, men det forventes at TDC lukker op for 4G LTE på smartphones i løbet af i år. TDCs dækningskort viser 4G LTE dækning både på 800 og 2600 MHz frekvenserne.

Flere og flere områder har nu 4G LTE dækning hos TDC - også udenfor de store byer.
Flere og flere områder har nu 4G LTE dækning hos TDC - også udenfor de store byer.
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Zeb 19-03-2013 16:51:26

Synd for TDC at de ikke havde opdateret deres kort for 2-3 uger siden - der var dækningen ifølge deres eget kort nemlig håbløs med 4G - og da telmore samtidig ikke tilbyder 4G og det som sagt ikke så ud til at TDC overhovedet dækkede, så måtte jeg jo skifte. Nu viser det sig så at de dækker fint. Men skaden er sket og jeg er skiftet selvskab. Too bad.

0 0
carsten guldhammer 19-03-2013 11:47:32

er der egentligt blevet ændret på det med masterne ?

jeg syntes at huske at jeg i 97 - 98 fik at vide: at selskaberne måtte deles om masterne for ikke at alt i landskaberne bliver plasteret til med selskaber fra flere forskellige selskaber, men det lydder mere og mere som om nu at de forskellige selskaber ikke deles om noget som helst ????

0 0
Johnny K. Olesen 19-03-2013 13:10:20

Hej Carsten

Teleselskaberne skal så vidt som muligt benytte eksisterende mobilmast - altså leje sig ind på hinandens master. Og det gør teleselskaberne allerede, da det er væsentligt billigere at leje sig ind på hinandens mobilmaster i stedet for at sætte en ny mobilmast op.

Der er bare ikke altid teknisk muligt, at benytte en eksisterende mobilmast ud fra netværkets design (placering af andre mobilmaster) og selve masten (mulig placering af senderne i X antal meters højde).

Det er dog en kompleks problemstilling, og det hjælper bestemt ikke, når nogle af landets kommuner f.eks. tvinger teleselskaberne til at opsætte mobilmaster på 30 meters højde i stedet for 42 meter, hvilket derved gør det teknisk umuligt for mere end ét teleselskab af benytte en mobilmast.

Derved tvinges teleselskaberne til at opsætte fire enkelte mobilmaster i stedet for én fælles mobilmast, hvilket bestemt ikke gør landskabet kønnere, hvis man elsker den danske natur.

Det var den lidt forsimplede forklaring.

0 0
Rena 19-03-2013 10:10:12

Ser ud til at, Sall er dække af 4G :)

0 0

Om brug af cookies