TDC udvider 4G dækningen

Landets største teleselskab er ikke bagefter konkurrenterne, når det gælder 4G LTE dækning. TDC dækker nu mere end 50 procent af befolkningen med 4G LTE.

TDC udvider 4G dækningen

Uden de store armbevægelser har landets største teleselskab, TDC, stille og roligt udvidet sin 4G LTE dækning over det meste af landet.

Således viser TDCs dækningskort, at TDC i dag har 4G LTE dækning i de fleste større byer, og at selskabet nu er begyndt at udrulle 4G dækning i en række mindre befolkede områder, hvilket betyder at TDC nu dækker mere end halvdelen af danskerne med 4G LTE.

Samtidig har TDC opdateret sit dækningskort med nye hastighedsangivelser, så kortet nu lever op til den nye markedsføringsaftale mellem teleselskaberne og forbrugerombudsmanden. Det betyder f.ek.s. at TDCs dækningskort ikke viser højere hastighed end 17 Mbit/s i en del områder, som er dækket med 4G LTE – hvilket jo er langt fra de 70-80 Mbit/s, som konkurrenterne reklamaerer med.

 – “Dækningskortet tager forbehold for både topografi og afstanden til nærmeste site. Derfor vil kortet også nogle steder afspejle det forhold, at man kan tilgå 4G-nettet, men at oplevelsen er mindre end 17 MBit/s. Det kan skyldes afstand til mast eller lokale geografiske forhold,” fortæller Rasmus Avnskjold, Presserådgiver i TDC Operations & TDC Wholesale og uddyber:

 -“Grænsen på 17 MBit/s er sat i samarbejde mellem Teleindustrien og Forbrugerombudsmanden. Dette ud fra, at en bruger i 70 pct. af tilfældene kan forvente en oplevet hastighed mellem 17 og 71 MBit/s. Vi har med andre ord forsøgt, at gøre kortet så realistisk som muligt.”

4G LTE er endnu kun tilgængligt for TDCs kunder med mobilt bredbånd, men det forventes at TDC lukker op for 4G LTE på smartphones i løbet af i år. TDCs dækningskort viser 4G LTE dækning både på 800 og 2600 MHz frekvenserne.

TDC 4G LTE dækning
Flere og flere områder har nu 4G LTE dækning hos TDC – også udenfor de store byer.

Seneste tilføjelse til sagen

Fortællingen gik ikke bort med denne historie. mobilsiden har holdt fast i temaet. 1/3/2013 blev fortællingen ført videre med en artikel der drejer sig om TDC: Vi går ikke med i priskrig – Læs her. Temaet er fortsat relevant. Klik her for de seneste nyheder..