TDC: Vi er ikke bekymret for sårbarhed i gamle SIM-kort

Sårbarheden i de gamle SIM-kort er ikke noget vi skal bekymre os for, sådan lyder det fra TDC, der ikke selv er bekymret.

TDC: Vi er ikke bekymret for sårbarhed i gamle SIM-kort

Vi skrev den anden dag om den tyske sikkerhedsekspert, der har afsløret at det ’gamle’ SIM-kort var sårbart – og det kunne tage to minutter for en hacker at få kontrol med den mobiltelefon, som SIM-kortet sidder i.

 – Sårbarhed i ’gamle’ SIM-kort

Men teleselskabet TDC er ikke bekymrede og har kendt til eksistensen af denne sårbarhed i et par måneder. Det skriver Politiken.dk.

Der er formentlig også meget få SIM-kort tilbage i Danmark af den type, da der hele tiden kommer opdateringer af teknikken, hvilket betyder der lægges nye sikkerhedsstandarder ind på alle nye SIM-kort.

 – ”Sårbarheden som den tyske sikkerhedsekspert har demonstreret, ligger i en ældre type simkort, som ikke længere findes i nye danske mobiltelefoner og sandsynligvis ikke i ret mange ældre,” siger Rasmus Avnskjold, presserådgiver i TDC, og tilføjer, at der på nye simkort er flere forskellige sikkerhedssystemer.

TDC mener derfor ikke, at det er noget hverken de eller deres kunder skal bekymre sig om.

Seneste tilføjelse i sagen

Siden redaktionen publicerede denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fortsatte historien. Allerede d. 24/7/2013 bragte vi nyt i sagen med sagen; Mobilen kan skade børns hørelse – Følg det videre forløb her. Tjek de seneste nyheder om emnet her.