Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   TDC: Vi SKAL være bedst på mobilt bredbånd

TDC: Vi SKAL være bedst på mobilt bredbånd

En stor opgradering af hastighederne på mobilt bredbånd skal sikre TDC's kunder en hurtigere og mere stabil oplevelse på det mobile bredbånd. "Vi skal være bedst", lyder det fra mobilselskabet.

Ambitionen hos Danmarks største teleselskab TDC fejler ikke noget, når snakken falder på mobilt bredbånd.

- "Vi har en ambition om, at vi SKAL have det abolut bedste datanetværk i Danmark. Jeg mener faktisk, at vi allerede nu, har det mest stabile net", siger mobildirektør Christoph Nørgaard fra TDC.

Direktøren ligger vægt på, at kunderne hos TDC ikke skal skifte mobilnet undervejs i brugen, for at sikre en sammenhængende forbindelse uden huller.

Hos konkurrenten 3 skifter kunderne fra 3's 3G-netværk til TDC's EDGE-net, i områder hvor ikke 3 dækker. Det betyder, at man kan gå fra en meget høj hastighed, til en meget lav hastighed, fra det ene øjeblik til det andet.

- "Jeg medgiver at TDC og 3's mobile datanet liggger utroligt tæt på hinanden. Men en vigtig forskel er, at en kunde hos TDC altid er på TDC's net. Der skiftes altså ikke over på andre net undervejs. Dermed mener jeg, at vi sikrer kunden den mest stabile oplevelse", siger Christoph Nørgaard fra TDC.

Dobbelt så høj hastighed

TDC har netop sat gang i en landsdækkende opgradering af 3G-netværket, der har til formål, at give kunderne højere hastighed - også på tidspunkter med spidsbelastninger og med mange kunder online samtidigt, på de samme mobilmaster.

Fire master omkring Ørestaden, indre København, Vesterbro / Sydhavnen opgraderes nu til en kapacitet på 42 Mbit/s. Over de næste ti dage opgraderes desuden 700 master fordelt rundt i landet til 21 Mbit/s.

- "Det betyder ikke, at brugerne får 42 eller 21 Mbit/s på deres computer via mobilt bredbånd, da der udelukkende er tale om en kapacitetsforøgelse. I praksis betyder det, at man som kunde skal forvente, at fordoble sin nuværende hastighed. Hvis man har 3 Mbit/s i dag vil den oplevede hastighed komme op omkring 6 Mbit/s", fortæller mobildirektøren i TDC.

Christoph Nørgaard er ikke meget for at udstede hastighedsgarantier, da det afhænger af mange faktorer som f.eks. kundens mobildongle, afstanden til masten, antallet af samtidige brugere på masten, landskab m.v. Men han lover, at opgraderingerne vil bidrage til, at forbedre kundernes samlede oplevelse af det mobile bredbånd.

Små byer er også med

Når teleselskaberne ruller mobilnet ud, sker det som oftest i de store byer. Men TDC's igangværende justeringer, vil også gavne de mere tyndt befolkede områder i Danmark.

Nordborg (Als), Bjerringbro, Brande og Munkebo er eksempler på, hvilke bystørrelser, der er blandt andet er på listen over de 700 opgraderinger, der står lige for.

TDC har omkring 3.000 mobil-mastplaceringer i Danmark.

Den nuværende opgraderings runde slutter ved udgangen af december, men fortsætter med flere tilsvarende tiltag i starten af 2011. Her vil 42 Mbit/s-kapaciteten også blive tilgængelig uden for København.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

GK^ 03-12-2010 02:21:49

Også elendig 3g dækning i udkanten af Haderslev. Tvinger min phone, til kun at bruge gsm, ellers mister den signalet hele tiden.
Og der er snak om 4g, højere hastighed osv, jeg vil bare gerne have 3g dækning, som en start!

Vil opgradering af masterne, give en større rækkevidde/dækning, eller gavner det kun dem, der allerede er dækket ind?

0 0
MortenBC 02-12-2010 21:12:32

Nu vi har dig her Rasmus.

Jeg bor i Tilst i Århus, TDC har elendig 3g dækning. TDC har 2master i byen langs viborgvej, hvor f.eks. 3 og Telia har 4master. Jeg har ingen 3g dækning på min adresse og heller ikke hos mine forældre. Hvor imod 3 og Telia har næsten fulgt signal. Skal i ikke have nogle flere 3g master op i storbyerne? Det virker som om i kun har opgraderet jeres eksisterende GSM master til 3g her i århus og omegn.

0 0
Rasmus Avnskjold 02-12-2010 17:37:01

Nordborg er blot en af mange byer over hele landet, der i disse dage bliver opgraderet til 21 Mbit/s. Hvil-ket er en meget kraftig opgradering for en by af Nordborgs størrelse. I praksis betyder, det at endnu flere mobile dataforbrugere kan være online på samme mast på samme tid.

TDC har glimrende dækning i både Sønderborg og Nordborg – og bestemt også i byer, der er væsentligt mindre end Nordborgs 6-7000 tusind indbyggere. Vi er netop det selskab i Danmark, der har den brede-ste geografiske dækning. Og vi har da også 3G-dækning i byer, der er væsentligt mindre end fx Nord-borg.

Skulle man komme helt ud, hvor vi ikke har dækning, bliver ens signal ikke samlet op af andre net. Sim-pelthen fordi, der ikke er andre net, der rækker så langt ud på landet.

Med venlig hilsen
Rasmus Avnskjold
TDC

0 0
02-12-2010 22:22:48

Nu ved jeg ikke om du kommer fra København, Århus e.lign. men i Sønderjylland (ikke region Syd) hører Nordborg til en af de større byer, så det er da klart jeg forventer de har en god dækning i byen.

Ikke desto mindre oversær du det stykke hvor jeg skriver at selskabet 3, faktisk har langt bedre dækning ude på det landlige Als i byer langt under Nordborgs størrelse. Så 3 dækker i områder hvor i ikke dækker.

Dertil kommer min anden kommentar om at i heller ikke har ordentlig dækning overalt i Aalborg. Jeg befinder mig inden for bygrænsen, men havde via mit tidligere Telmore abonnement, yderst ringe forbindelse. 3 derimod har en meget god dækning.

Lidt flere detaljer. Det er under et halvt år siden jeg havde abonnementet hos telmore og for det meste havde jeg kun forbindelse til EDGE. Jeg gentager dette er i Aalborg.

0 0
Lecter 02-12-2010 16:50:05

Direktøren ligger vægt på, at kunderne hos TDC ikke skal skifte mobilnet undervejs i brugen, for at sikre en sammenhængende forbindelse uden huller.

Jeg vil til hver en tid foretrække at kunne skifte netværk.

Med 3 ryger man på et andet netværk. Med TDC ryger man af.

0 0
02-12-2010 15:52:52

Nu nævner TDC Nordborg som eksempel. Nordborg er ikke helt lille, så jeg vil da klart forvente at de har god dækning i den by. Men hvis deres ambitioner som hidtil ikke har været mindre byer end Nordborg, så betyder det faktisk at halvdelen af Sønderborg kommune(Als + en del af fastlandet) fortsat lider under en ringe dækning fra TDC.

Dertil kommer at de også har en meget ringe dækning hvor jeg bor på nuværende tidspunkt og uden at gå i detaljer kan jeg afsløre at det er en af Jyllands helt store byer.

Personligt oplever jeg en langt bedre dækning med 3, både der hvor jeg bor nu og meget landlige steder på Als som de fleste herinde formentligt aldrig kommer til at høre om.

Personligt har jeg ikke oplevet TDC som bedst og baseret på deres ambitioner vil det ikke ændre sig.

0 0

Om brug af cookies