TDC: Vi slår 3 på mobilt bredbånd

3 skal ikke føle sig sikker på at beholde førstepladsen på mobilt bredbånd, siger TDC. De andre selskaber undrer sig over undersøgelsens konklusion.

TDC: Vi slår 3 på mobilt bredbånd

 –  “Det kan ikke komme bag på nogen”, siger kommunikationsrådgiver Per M.E. Christiansen fra TDC, med henvisning til den undersøgelse af 3G-nettet i Danmark, som professor Knud Erik Skouby fra Aalborg Universitets center for kommunikation står bag.

Undersøgelsen dokumenterer, at Teleselskabet 3 har det bedste 3G-net tæt forfulgt af TDC, mens Telia og Sonofon skraber bunden.

TDC: Vi slår dem

TDC er ikke det mindste i tvivl om, at de kan blive nummer ét i Danmark.

– “Vi slår 3 inden for få måneder på den samlede brugeroplevelse, blandt andet fordi vi stadig udruller både Turbo 3G og EDGE”, siger Per M.E. Christiansen.

Han fortæller at TDC er stolte af andenpladsen, og gør opmærksom på, at Telia, Sonofon og TDC har haft lige lang tid til at opbygge netværk. Derfor undrer det ham, at de andre klarer sig relativt dårligt i undersøgelsen.

Sonofon og Telia er undrende

Undersøgelsens outsidere Sonfon og Telia, stiller sig begge undrende overfor professor Knud Erik Skoubys undersøgelse.
– “Vi kan ikke genkende resultatet”, lyder det fra dem begge.

– “Jeg genkender ikke det billede undersøgelsen tegner, og det stemmer ikke overens med vores egne målinger. I øvrigt dækker vi 81 procent af befolkningen i Danmark med Turbo 3G”, siger Sonfons pressechef Peter Glüsing.

Telias pressechef Rune Fick Hansen er skarpere i kritikken: “Det kommer ikke bag på os i Telia, at en undersøgelse betalt af Teleselskabet 3, vindes dem selv”.

Mobilt bredbånd er fremadrettet teleselskabernes store slagmark, hvilket underbygges af analyser fra TDC, der viser at 20 procent af kunderne i 2012 vil bruge mobilt bredbånd, som eneste bredbåndsløsning.

Efterfølgende om sagen

Siden redaktionen kørte dette opslag er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik et skridt videre. 8/9/2008 fulgte redaktionen op med nyheden om Surfpakke på vej til iPhone 3G-kunder? – Du kan læse det videre forløb her. Tjek også seneste nyt om temaet ved at trykke her..