Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   TDCs mobilnetværk gik ned under valget

TDCs mobilnetværk gik ned under valget

TDC forklarer, hvorfor deres IP backbone og mobilnetværk i København gik ned midt under valget.

Midt under valget sidste tordag gik en lang række TDC mobilmaster i det indre København ned. Nedbruddet, som vi tidligere har omtalt, skete på et yderst kritisk tidspunkt mellem klokken 17 og 21 på valgaftenen, og det gik blandet andet ud over både journalister og politikere på Christiansborg. Det skriver Ing.dk.

Nu har TDC forklaret, hvorfor fejlen indtraf.

Fejlen gik hårdt udover TDCs IP-backbone netværk, som er det netværk, der transporterer trafikken mellem forskellige dele af TDCs netværk. Fejlen betød, at 96 mobilmaster, i fortrinsvis det indre København, ikke kunne kommunikere med resten af TDC netværk. Det havde den betydning, at mobildækingen i det meste af det indre København, inklusiv Christiansborg, helt forsvandt.

Ud over mobilkunder blev også 34.500 bredbåndsforbindelser berørt af fejlen.

TDC måtte manuelt lokalisere fejlen til et linjekortet i Albertslund, da de automatiske advarselssystemer ikke umiddelabart udsendte advarsler omkring fejlens oprindelse.

Efter fejlen blev sporet til et defekt linjekortet, så blev al IP-trafik re-routet via andre forbindelser. Et linjekort er en stor router, som diagerer trafikken i TDC netværk, og det er derfor meget kritisk, når et sådan kort fejler.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies